Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lubina začal v Pardubicích porážkou, Karlovy Vary rozhodly o výhře v závěru

Důležitý duel jedenáctého týmu s třináctým v rámci 25. kola předposlední Dynamo nezvládlo. Po dvou třetinách sice hrály Pardubice pod premiérovým vedením trenéra Ladislava Lubiny v Karlových Varech nerozhodně 2:2, ale Západočeši strhli výhru dvěma góly v poslední části po trefách Beránka a Fleka, který se prosadil dokonce v oslabení. Energie tak připravila Východočechům devátou porážku v řadě po výsledku 4:3.

Utkání Karlovy Vary – Pardubice
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Dnes to bylo z naší strany fakt špatné. Nevím, jestli to bylo soupeřem. Odskakovaly nám puky, nejezdily nám nohy. Nevymysleli jsme žádné založení útoku, furt jsme po sobě jen házeli puky. O druhé přestávce jsme si v šatně řekli, že to musíme urvat za každou cenu. Že jim to nenecháme a povedlo se," řekl Flek po zápase.

Hosté začali aktivně a už v první minutě mohl otevřít skóre Rolinek, brankář Novotný byl ale pozorný. Jeho protějšek Hamerlík tolik štěstí neměl, hned z první střely inkasoval. Po 66 vteřinách hry jej prostřelil Vlach.

Východočeši měli i nadále optickou převahu a tlačili se do útoku, po Novotného zaváhání v rozehrávce mohl vyrovnat Kusý, karlovarský gólman však stihl svou chybu napravit. I díky tomu mohl Flek po Kovačevičově ideální přihrávce zvýšit na 2:0 pro Energii.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Pardubice

Pardubicím se však podařilo na gól nejproduktivnějšího hráče domácích rychle odpovědět, o 51 vteřin později snížil po rychlém protiútoku Treille.

Na začátku druhé části mohl vyrovnat Rolinek, následně ale úroveň hry výrazně klesla. Diváci v Realistic areně sledovali hlavně nepřesnosti na obou stranách a jen občas záblesk vydařené hokejové akce.

Západočeši se mohli prosadit v přečíslení, které ale zakončili špatně. Za hosty zahrozil Vondráček, v pokračující akci se již prosadil Hrabal a svým prvním gólem v sezoně vyrovnal.

Ve 49. minutě vrátil domácím vedení úspěšně zakončeným samostatným nájezdem Beránek. Pardubice sice dokázaly rychle odpovědět v přesilové hře, rozhodčí však Rolinkovu trefu neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Místo vyrovnání tak přišla čtvrtá branka domácích, v pokračujícím oslabení se prosadil Flek.

Hosté sice ještě zásluhou Duška, jenž hrál 500. zápas v extralize, v 59. minutě snížili, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Karlovy Vary tak i podruhé v sezoně Pardubice porazily.

HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (T. Mikúš), 13. Flek (Kovačevič, Gríger), 49. O. Beránek, 51. Flek - 14. Treille (P. Sýkora, Bubela), 38. Hrabal, 59. Dušek (Cardwell). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - D. Hynek, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3634.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Pardubice: Hamerlík - Holland, J. Mikuš, Cardwell, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Miromanov - P. Sýkora, Bubela, Treille - Skokan, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Kusý, Poulíček, Machala. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Ohlasy trenérů:

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Pro nás to bylo po všech stránkách velmi těžké a nepříjemné utkání. Změna realizačního týmu je vždy velký impulz pro mužstvo a bylo to vidět. Pardubice vlétly do zápasu a byly aktivnější. Nám se ze dvou akcí podařilo odskočit. Hosté se ale nevzdali, vrátili se do zápasu a vyrovnali. I když jsme poté se štěstím dali další branku, tak byli až do konce neskutečně bojovní a nepříjemní. Kloubou dolů před našimi hráči. I když se nám nedařilo, nechali na ledě vše a nakonec jsme byli šťastnější. Pomohli nám i fanoušci, kteří se od nás neodklonili, i když se nám nedařilo."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání jsme dobře začali a paradoxně jsme z první akce soupeře inkasovali z první střely, což je pro mužstvo v našem rozpoložení velký zásah. Pozitivní je, že i po druhé inkasované brance se mužstvo nesložilo a pracovalo. A dělalo věci, které jsme si řekli, že budeme dělat. V tom vidím pozitiva. Bohužel jsme udělali čtyři individuální chyby a byli jsme potrestáni čtyřmi góly."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články