Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínovský Lukeš: Vyhráli jsme a teď musíme být aktivní

Hradec Králové - Brankou ve vlastním oslabení nasměroval kanonýr František Lukeš hokejisty Litvínova ke čtvrtfinálové výhře 3:2 na ledě Hradce Králové. Ve 32. minutě otočil stav na 2:1 pro Severočechy, kteří pak ve třetí třetině získali dvoubrankový náskok. Mountfield už jen 20 sekund před koncem snížil a Litvínov mohl ve svém prvním vystoupení v play-off od titulu v roce 2015 slavit výhru. "Chtěli jsme jeden zápas vyhrát, to se splnilo," pochvaloval si Lukeš, který před dvěma lety svými trefami pomohl k zisku premiérového titulu Severočechů. Druhý duel sledujte živě od 17:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

František Lukeš
zdroj: ČTK

Lukeš při své pondělní brance využil špatného střídání Hradce Králové a dostal se do přečíslení. "Hradecký obránce nahrával po modré a oni nějak blbě vystřídali. Jen jsem se otočil, získal puk a viděl jsem místo podél mantinelu," popisoval klíčovou situaci.

Poté už jel společně s parťákem Viktorem Hüblem ve dvou proti jednomu. "On ho výborně obsadil, tak jsem vystřelil. Už předtím jsem měl podobnou šanci a nahrával jsem, tak jsem si pak na střídačce nadával," řekl Lukeš. V tomto případě se trefil precizně, brankář Patrik Rybár neměl šanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Hradec Králové - Litvínov

Litvínov šel po jeho trefě do vedení, ale Lukeš považoval za klíčový spíše první zásah spoluhráče Lukáše Válka. Ten v 19. minutě vyrovnal na 1:1. "Oni na nás docela vlítli, ale přečkali jsme to jen s jedním inkasovaným gólem. Gól na 1:1 nám hodně pomohl. Pak už jsme dodržovali pokyny a vyhráli," uvedl.

Velký vliv měl navíc také třetí litvínovský střelecký úspěch. V závěrečné třetině potrestal mrštný Rostislav Martynek Rybárovu chybu. "Oba týmy čekaly na chybu a Hradec ji udělal. Tohle musí gólman chytit. Byl to pro nás vítaný dárek. Mnohem lépe se hraje posledních deset minut za vedení 3:1 než 2:1," upozornil Lukeš. "Byl to vyrovnaný zápas. Musím pochválit také našeho brankáře Januse i obránce, ti mu hodně pomohli. A Jaro, když vidí puk, tak ho chytí."

Lukeš dobře ví, jak musí Litvínov hrát, aby uspěl také v dalším zápase v Hradci: nesmí se zprotivit své útočné nátuře. "Musíme být aktivní. Oni mají výborné útočníky, a kdybychom byli zalezlí, jen by kolem nás jezdili a dávali góly," nastínil plán pro druhý duel série, hrané na čtyři vítězné zápasy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články