Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Litvínovský Francouz si chytání proti Plzni, která ho vychovala, užívá

Plzeň - Litvínov zdolal v prvním utkání čtvrtfinálové série Plzeň 1:0 na jejím ledě především díky vynikajícímu výkonu gólmana Pavla Francouze. Ten zlikvidoval 34 střel a připsal si první nulu ve vyřazovacích bojích v kariéře. "Nebudu tajit, že Plzeň moc chci porazit. Udělám pro to všechno. Je to moje město a moc si užívám, že proti ní můžu chytat," přiznal speciální motivaci dvaadvacetiletý odchovanec západočeského klubu.

Pavel Francouz v utkání play-off s Plzní
zdroj: čtk autor: Petr Eret

Před zápasem prý cítil vnitřní napětí. "Ale to je normální. Nemůžete do utkání jít jako úplný flegmatik. Dostal jsme se do toho pár zákroky v první třetině, pak to ze mě opadlo a chytalo se mi docela dobře," řekl Francouz, který podržel svůj tým hlavně během závěrečného tlaku Indiánů, podpořeného hrou bez brankáře.

"Ta plzeňská power play pro mě byla asi nejhorší. Když hraje soupeř v šesti, tak kolikrát ani nevíte, odkud přiletí střela, z jakého chumlu na vás puk vylítne," řekl bývalý brankář Ústí nad Labem a Třince.

"Pro nás gólmany by byl podobně chudý zápas na góly dobrý i zítra, ale klidně to může skončit 7:6, to nikdo neví. Jsme rádi za výhru, ale víme, že to nic neznamená a zítra se začíná zase nanovo," nepřeceňoval Francouz vedení v sérii 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání Plzeň - Litvínov

Mladý brankář do play-off poprvé vstupuje jako jednička a před začátkem čtvrtfinále sbíral rady od zkušenějších kolegů. "Je to specifická soutěž, se základní částí se to nedá srovnávat. Mám ale dobrého kamaráda Zdendu Orcta, který se mě spolu se spoluhráčem 'Fráňou' (Petrem Fraňkem) snažil na play off připravit. Radili mi, že se mám oprostit od najíždění soupeřů do brankoviště a podobných provokací," prozradil Francouz.

Právě důraznou hrou kolem litvínovské branky se po celé utkání domácí Indiáni prezentovali, ale Francouz jejich atakům odolal. "Nenechám se tím rozhodit. Jen jsem se bál, aby mě nezranili. Jinak je mi to jedno, tyhle situace vůbec nevnímám," prohlásil plzeňský rodák.

Ve vyrovnaném zápase ale důraz ze strany Plzně očekával. "Potloukli nám pár hráčů a my se z toho musíme oklepat. Jim ale bude šrotovat v hlavách, že nám nedali ani jeden gól, a před zítřejším zápasem se po dnešní výhře bude lépe zapomínat nám," pochvaloval si vstup do souboje se Západočechy brankář Vervy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články