Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Litvínov zaskočil Mladou Boleslav na jejím ledě, dvakrát zacílil Jarůšek

Mladá Boleslav si mohla upevnit druhé místo, místo toho klesla na třetí. Postaral se o to Litvínov, který zvítězil na ledě Středočechů 3:2 v utkání 36. kola hokejové extraligy. Vervě zajistil důležité tři body Richard Jarůšek, jenž se prosadil dvakrát. Bruslařský klub vyšel poprvé po třech utkáních bodově naprázdno a prohrál podruhé v řadě.

Richard Jarůšek slaví se spoluhráči z Litvínova gól
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Potřebovali jsme se odrazit a dnes jsme nutně potřebovali zabrat. To se povedlo. Měli jsme trhák, v závěru jsme si to trošku zkomplikovali, ale ubojovali jsme to," řekl po utkání Jarůšek.

Prvotní tlak měli díky přesilové hře domácí. Skóre však otevřeli při hře pět na pět, když Flynn za brankou vybojoval puk pro Kousala, který zamířil přesně k tyči. Za pět minut se o vyrovnání postaral Jarůšek, když na brankovišti využil Hanzlovu přihrávku. A o chvíli později už Verva v Mladé Boleslavi vedla, když Jíchovu střelu od modré čáry tečoval přesně za Růžičkova záda Helt, jenž se trefil poprvé v sezoně.

"Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo. Trvalo to samozřejmě trošku déle, než bych chtěl, ale to se občas stává. Jsem moc rád za důvěru od trenérů, že mi dávají prostor. Snažím se jejich důvěru oplácet na ledě, bodově by to z mé strany mohlo být ještě lepší. Ale věřím, že to ještě přijde," uvedl Helt.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Litvínov

Jarůšek byl na ledě svého někdejšího týmu při chuti a po necelých pěti minutách druhé třetiny zvýšil svým druhým gólem v zápase na 3:1. Hattrick mohl vstřelit ve 32. minutě, ale při trestném střílení proti Růžičkovi tentokrát neuspěl.

Domácí po druhé přestávce zvýšili aktivitu a odměnou jim byla ve 48. minutě snižující branka Aldersona. Šest minut před koncem základní hrací doby už se zdálo, že je vyrovnáno, ale rozhodčí podle videa seznali, že brankář Godla dokázal puk zastavit ještě před brankovou čarou. Kýžený třetí gól pak domácí nevstřelili ani ze závěrečného tlaku při hře bez brankáře.

"Dali jsme sice první gól, ale Litvínov nám tam párkrát ujel a dal nám góly. Vlétli tam na nás, skvěle bruslili. Musíme si pohlídat začátek zápasu, abychom to pak nemuseli v závěru dohánět. Ve třetí třetině jsme ještě zabrali, ale už jsme to nedohnali," prohlásil útočník Mladé Boleslavi Pavel Kousal.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. P. Kousal (Flynn), 48. Alderson (Ševc, Bičevskis) - 10. Jarůšek (M. Hanzl, P. Zdráhal), 12. Helt (Jícha, Cibulskis), 25. Jarůšek (M. Hanzl, Balinskis). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 0:5. Bez využití. Bez diváků.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Moravec, Šidlík, Klikorka - Alderson, Bičevskis, Strnad - D. Šťastný, Cienciala, Lunter - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kotala. Trenéři: Rulík a Patera.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články