Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Litvínov zabral proti Mladé Boleslavi a zastavil sérii nezdarů

Velmi důležitou výhru zaznamenali v 54. extraligovém kole hokejisté Litvínova. Mladou Boleslav totiž porazili 3:1 a čtrnáctému Kladnu unikli na rozdíl pěti bodů. Verva tak bodovala poprvé po deseti duelech, z nichž uspěla v jediném. Bruslařský klub si připsal sedmou porážku z posledních osmi zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Mladá Boleslav

"Nálada je teď výborná. Zlomili jsme to, ani nevím, kolik bylo zápasů, co jsme nevyhráli za tři body. Je to určitá úleva a trošku jsme si v tabulce pomohli, ale nekončí to pro nás jedním zápasem. Musíme teď zabrat a udělat nějakou šňůru, abychom se dostali výš," řekl litvínovský útočník Zdráhal novinářům.

Litvínov nastoupil už s útočníkem Františkem Lukešem, jenž po koronavirové nákaze naskočil do sestavy poprvé od 25. ledna. Do obrany Vervy se zařadil po návratu z olympijských her v Pekingu Lotyš Balinskis. Hosté se naopak museli obejít v defenzivě bez kapitána Martina Ševce.

Severočeši, kteří se po nepodařených výsledcích ocitli v hrozbě pádu na barážovou pozici místo rozjetého Kladna, museli od 5. minuty dohánět ztrátu. Od modré čáry postřelil Godlu mezi betony Jánošík. Zvýšit mohl bekhendovým pokusem Flynn, ale litvínovský gólman puk vytěsnil. Domácí se snažili odpovědět, ale cíl nenašla Irvingova rána, zakončení nesedlo Jarůškovi a přesnou mušku neměl ani Straka.

V úvodu druhé části mohl přidat druhý gól Bruslařského klubu po Fořtově akci Raška. Další možnost hostů měl po Najmanově přihrávce v přečíslení Kousal a Godla zasáhl i před dotírajícím Stránským. V polovině utkání se naopak radovala z vyrovnání Verva. Zdráhal se dostal mezi kruhy a bekhendem zamířil přesně k pravé tyči Růžičkovy branky.

Litvínov byl při chuti a otočit stav mohli Irving, Zdráhal či Demel. Domácí pak odolali při Strakově vyloučení na dvě plus dvě minuty a dlouhé oslabení domácích zkrátil o 58 sekund Pýchův faul. Verva naopak zkrácenou přesilovku využila a vteřinu před vypršením trestu se trefil z pozice na hranici levého kruhu Irving, kterému tam nabil podruhé v krátkém sledu Estephan. Ještě před pauzou mohl zvýšit Hübl, ale trefil tyč a na jubilejní 900. bod v extralize tak nedosáhl.

"Po domácí výhře s Budějovicemi jsme na to chtěli navázat. Bohužel se nám to nepodařilo. Měli jsme dobrý začátek, plnili jsme věci, které jsme chtěli hrát. Potom jsme dostali gól a rozsypalo se nám to jako domeček z karet. Oni vyrovnali na 1:1, potom dali gól z přesilovky a pak se hrálo těžko proti jejich dobré obraně. Mrzí nás to, ale musíme jít dál," uvedl mladoboleslavský Jánošík .

Mladá Boleslav se marně snažila dohnat ztrátu. Ve 46. minutě naopak mohl pojistit náskok domácích Straka. Vervě se to povedlo až v čase 54:35, když využila i svou druhou početní výhodu. Od modré čáry se trefil po Irvingově přihrávce Balinskis. Litvínov se ještě ubránil při Havelkově trestu a stav nezměnila ani závěrečná power-play.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. P. Zdráhal (P. Svoboda, Balinskis), 40. Irving (Estephan), 55. Balinskis (Irving) - 5. Jánošík (Lintuniemi, Fořt). Rozhodčí: Horák, Kika - Kis, Malý. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. Diváci: 1500.

Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, M. Sukeľ, P. Straka - F. Lukeš, Gerhát, M. Chalupa - Havelka, V. Hübl, P. Svoboda. Trenér: V. Růžička.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Lintuniemi, Jánošík, Pláněk, Bernad, Fillman, Pýcha, D. Moravec - D. Šťastný, Kotala, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Kantner - J. Stránský, Fořt, A. Raška - Závora, Bičevskis, Flynn. Trenér: R. Rulík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články