Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Litvínov válí dál, po skalpu Pardubic je už třetí

Litvínov - Tak dobrou formu neměli litvínovští hokejisté od té doby, kdy vyhráli svůj zcela nečekaný titul. A výborně jsou na tom Severočeši i v posledních dnech a týdnech - v extralize si připsali už osmé vítězství v posledních devíti zápasech, když si doma s Pardubicemi poradili 2:0. O vítězný gól se postaral v polovině utkání z přesilovky Černý, vítězství zpečetil gólem do šatny Sorvik.

Slavící hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Již po 15 vteřinách mohl otevřít skóre litvínovský kanonýr Viktor Hübl, který se po Lukešově střele snažil dostat k dorážce, ale puk mu na poslední chvíli přeskočil čepel a skončil mimo tři tyče. I v další šanci byla elitní litvínovská dvojice, Lukeš přenechal Hüblovi puk ve středním pásmu a ten nebezpečně vypálil z pravého křídla, Maxwell se ale nachytat nenechal.

Poté se hrál z obou stran urputný hokej s minimem šancí. V druhé polovině první části převzali otěže utkání hosté. Nejprve se v 13. minutě vydal do útoku v početní nevýhodě Čáslava a chytře vystřelil na Janusovu stojnou nohu, kotouč ale těsně minul pravou tyčku litvínovské branky. V závěru chytrou žabičkou našel Tomášek Rolinka, který střelou švihem trefil levou tyčku Janusovy branky.

V 22. minutě se pokoušel překonat Januse Zohorna, ale ani nadvakrát se mu to nepodařilo. Na druhé straně po kombinaci Černého a Jurčíka Robinu Hanzlovi přeskočil kotouč čepel a bylo po šanci. V 24. minutě byl faulován litvínovský kapitán Trávníček, ale trestné střílení neproměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Pardubice

Severočeši se radovali v polovině utkání při Poulíčkově vyloučení. Robin Hanzl od modré čáry našel Černého, který usměrnil puk za Maxwella. Hosté se snažili ihned o vyrovnání, ale Bárta a Zohorna neuspěli. V 35. minutě se Válek nerozpakoval a napálil od mantinelu puk rovnou na branku a Maxwell se štěstím zasáhl.

Úvod závěrečné třetiny patřil Pardubicím, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Pojistit náskok mohl v 49. minutě Černý, jemuž forčekingem vybojoval puk Jurčík, autor první branky zápasu ale tváří v tvář Maxwellovi neuspěl. Zvolil bekhendový blafák a hostující brankář předvedl zasáhl lapačkou. Na druhé straně se řítil na Januse z pravého křídla Panna a domácí brankář mu zabránil ve vyrovnání také lapačkou.

V závěru utkání šel na trestnou lavici obránce Kubát, hosté k tomu ještě odvolali brankáře a zahráli si v šesti proti čtyřem. Radovali se ale domácí, když 119 sekund před koncem Sörvik bekhendem poslal puk do prázdné branky. 

HC Verva Litvínov - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. J. Černý (R. Hanzl, T. Pavelka), 59. Sörvik (R. Hanzl). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5365.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička, F. Pavlík - Nejezchleb, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Pardubice: Maxwell - Čáslava, Ščotka, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora, Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Darek Stránský (Litvínov): "Začali jsme obstojně, ale paradoxně po naší přesilové hře jsme uvadli. První třetinu jsme pak se štěstím ubránili. Ve druhé třetině jsme chtěli zlepšit pohyb, to kluci splnili a dali jsme i branku. Ve třetí třetině nás soupeř zatlačil do obranné třetiny. Spoustu puků jsme ztečovali mimo tři tyče. Poté jsme dali druhou branku, takže jsme rádi, že jsme zápas zvládli."
Pavel Rohlík (Pardubice): "Připravovali jsme se
na Litvínov dva dny. Věděli jsme, že je silný v protiútocích, v přesilových hrách, ale my jsme nehráli podle našich představ. Přesto jsme měli šance, ale nedokázali jsme dát branku. Ve druhé třetině proti nám hrál asi nejlepší soupeř v sezoně, měl velice dobré bruslení, napadání, rychlý přechod do útoku, těžko se nám to bránilo, ale pořád to bylo jen o branku. Do třetí části jsme změnili rozestavení a taktiku, to se nám dařilo. Čekali jsme na vyloučení, to přišlo, zariskovali jsme šest na čtyři, bohužel Rolinek se rychle zbavil puku a dostali jsme druhou branku. Výsledek nás velmi mrzí, ale soupeř hrál velice dobře, takže si asi zasloužili vyhrát. Musím pochválit našeho brankáře, chytal výborně."  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články