Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Litvínov v této sezoně na Zlín umí, porazil ho i potřetí

Litvínov si pohlídal utkání v domácím prostředí, navíc proti oblíbenému soupeři. Verva totiž v této sezoně porazila Zlín ve všech utkáních. Třetí vítězství přidala ve 39. kole hokejové extraligy po výsledku 3:2 a uspěla doma po dvou porážkách.

Radost litvínovských hokejistů v duelu se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínov se posunul z 11. na 10. místo a předposlednímu Zlínu unikl na rozdíl 11 bodů. "Byli jsme si vědomi toho, že u nás byli na dostřel. Takové zápasy jsou pro nás moc důležité. Musíme je vyhrávat, abychom se udrželi v první desítce," řekl litvínovský obránce Jan Ščotka.

Domácí se ujali vedení ve třetí minutě, kdy Huf vyrazil Irvingovu střelu od pravého mantinelu na druhou stranu a Ščotka z levého kruhu už zamířil přesně. Huf si pak poradil s další Irvingovou ránou. Na druhé straně po Karafiátově přihrávce před odkrytou brankou neuspěl tečující Köhler.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Zlín

V polovině úvodní třetiny už se Berani dočkali vyrovnání. Po Ferencově nahození od modré čáry se prosadil z dorážky Fořt. Zlínu mohl vrátit v 15. minutě vedení v přečíslení dvou na jednoho po Zdráhalově přihrávce Hanzl, ale ztroskotal na Hufovi.

Ve druhém dějství se hosté ubránili při dvou trestech Matyáše Hamrlíka, ale v 34. minutě se Verva dočkala opětovného vedení. Lukeš přihrál z levého kruhu na pravý Hüblovi, který překonal přesouvajícího se zlínského gólmana.

Za 115 sekund Litvínov zvýšil, když po Jíchově střele doklepl puk do odkryté branky polský útočník Zygmunt. V 37. minutě dostal domácí Cibulskis za faul na Žižku trest na pět minut a do konce utkání a hned po 15 sekundách přesilovky snížil z pravého kruhu Fryšara. Další šanci ještě ve druhé třetině zlikvidoval Okálovi Godla.

"Z této přesilovky jsme měli vytěžit víc, ale nepovedlo se. Šance jsme tam měli, klidně to mohlo být po druhé třetině 3:3. Obecně to byl vyrovnaný zápas, který rozhodly dvě menší chyby a protiútok. Jak se na konci ukázalo, rozhodlo to," řekl zlínský útočník Tomáš Fořt.

Litvínov tak z dlouhého oslabení vyvázl s jediným inkasovaným gólem a pojistit jeho náskok mohl při Žižkově trestu Jarůšek, ale zblízka Hufa nepřekonal. Domácí těsný náskok drželi a Godla si poradil z Köhlerovou tečí. V 58. minutě šel pykat Kubiš a Zlín se musel bránit. Zlínský gólman si poradil s Hanzlovou šancí. Stav nezměnila ani závěrečná power-play.

"Myslím, že to pro diváka nebyl úplně pohledný zápas. Možná je škoda, že jsme nevyužili žádnou přesilovku. Ale hráli jsme dobře ve středním pásmu a moc jsme Zlín nepouštěli do šancí," dodal Ščotka.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Ščotka (Petružálek, Irving), 34. V. Hübl (F. Lukeš, Pospíšil), 36. Zygmunt (Jícha) - 11. Fořt (Ferenc), 38. Fryšara (Řezníček, Vopelka). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:4, navíc Cibulskis (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, Štich, D. Zeman - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Petružálek, Žejdl, M. Látal - Helt, Jícha, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Köhler, Karafiát, Dufek - Dobiáš, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články