Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Litvínov si poradil s nerozbruslenými Vary, vyhrálo i Kladno

Litvínov – Hokejisté Litvínova vyhráli i druhé utkání ve skupině o umístění na 11. až 14. místě v extralize. Doma porazili Karlovy Vary jednoznačně 5:1, když čtyři branky vstřelili již v první třetině. Dvěma góly se na výhře Severočechů podílel Robin Hanzl. V souboji již jistých účastníků baráže, Kladna a Chomutova, se z výhry 2:1 radovali Rytíři, kteří tak soupeři oplatili porážku ze závěru základní části.

Zápas na stadionu Ivana Hlinky začal o patnáct minut později, protože hosté se na cestě do Litvínova zdrželi kvůli nehodě. Do duelu tak Energie nastoupila bez rozbruslení a na jejím výkonu se to projevilo. 

"První třetina byla ovlivněná tím, že Karlovy Vary přijely na utkání pozdě. Zdržely se na cestě a do utkání šly bez rozbruslení, což hrálo do karet spíš nám. Poté se hrál pohledný bezkontaktní hokej, líbivý pro diváky," řekl trenér Litvínova Miloslav Hořava st. 

Domácí již v první třetině překonali brankáře Řehoře čtyřikrát, dvakrát z toho byl úspěšným střelcem Hanzl. Ve druhé třetině přidal pátý gól kapitán Trávníček, který oslavil 34. narozeniny. Hosté se ke slovu dostali až ve třetí části, kdy Francouze překonal Balán. 

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (4:0, 1:0, 0:1) Branky a nahrávky: 12. Hanzl (Posmyk, Ručinský), 15. Majdan (Jurčík, Pavlík), 16. Lukeš (Hübl), 18. Hanzl (Martynek, Ručinský), 23. Trávníček (Pavlík, Chaloupka) - 46. Balán (Pohl). Rozhodčí: Homola, R. Polák - Hejl, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 826.

Souboj Kladna a Chomutova byl plný vyloučení, jen v první třetině rozdali rozhodčí sedm trestů. Oba týmy využily jednu přesilovou hru. Nejdříve se prosadil hostující David Hruška, následně vyrovnal kapitán Rytířů Patera, který se v sestavě Středočechů objevil po více než dvou týdnech.

V podobném duchu se nesla i druhá část. Tisícovka návštěvníků, kteří na zápas za symbolické vstupné ve výši jedné koruny přišli, moc pohledného hokeje neviděla. Radost jim ale udělal gól obránce Koláříka ve 36. minutě. Ve třetí části měly šance oba celky v dlouhých přesilových hrách pět na tři, ani jednomu se to ale nepodařilo. 

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) Branky a nahrávky: 12. Patera (David Růžička), 36. Kolářík - 7. D. Hruška (Jaroslav Svoboda, Bartečko). Rozhodčí: Minář, Horák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:7, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1 000. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články