Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Litvínov si konečně poradil s Pardubicemi a odskočil na druhém místě

Litvínov Litvínovští hokejisté zaznamenali důležité vítězství nad Pardubicemi. Severočeši zvítězili 6:2 a odtrhli se na druhém místě na rozdíl čtyř bodů od Sparty, na niž se bodově dotáhla Kometa. Dvěma góly se na výhře Vervy podílel útočník Martin Ručinský.

První příležitost utkání si vypracoval Marcinko, ale z dorážky neuspěl. V další šanci pálil Tybor, Francouz puk pouze vyrazil před sebe a poté měl plno práce s dorážkou Roubíka. Čisté konto však udržel. V 7. minutě se prosadili domácí, Jánský si vyměnil puk s Hüblem a prostřelil Kristana mezi betony.

Další šanci měl Šlégr, který si chytře sjel na Hüblovu přihrávku, hostující brankář ale výtečně zakročil. Jak se rychle Litvínov dostal do vedení, tak o něj ještě rychleji přišel. V 14. minutě Špaček lehkou střelou prostřelil Francouze mezi betony a o minutu později se puk dostal ke Gašparovičovi, který se bez problémů trefil do odkryté branky.

O vyrovnání se záhy postaral Šlégr, který se prosadil tvrdou střelou od modré čáry. V 17. minutě se z dorážky prosadil Trávníček a vyhnal Kristana z branky. Na jeho místo nastoupil Halász, který čisté konto příliš dlouho neudržel, za pouhých 34 vteřin ho překonal Ručinský. Litvínovu stačilo pouhých 124 vteřin na otočení skóre z 1:2 na 4:2.


Ve druhé části se brankové hody uklidnily. V 27. minutě trefil Francouze ostrou ranou z pravého křídla do nechráněné části Radil. Domácí brankář zůstal s bolestivou grimasou ležet na ledě, ale v zápase pokračoval. V polovině utkání se domácí fanoušci dočkali i páté branky, o kterou se postaral Petružálek. Reprezentační útočník po výborném forčekingu využil zaváhání obránce a prostřelil Halásze.

Do další šance se řítil Jánský, ale Halász ho výtečně vychytal a poradil si i s Hüblovo dorážkou. Jánský se navíc při pádu po nárazu do mantinelu zranil a z utkání odstoupil. V 32. minutě hráli hosté početní výhodu pěti proti třem, ale nedokázali z ní nic vytěžit.

V úvodu třetí třetiny se řítil sám na Halásze Hanzl, ale bekhendovou kličkou neuspěl. Na konečných 6:2 pro Litvínov upravil svým druhým gólem v utkání po krásné střele z mezikruží Ručinský. Severočeši si tak spravili chuť po nevydařeném pátečním zápase na ledě Sparty a připravili Pardubicím druhou porážku za sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Litvínov - Pardubice

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6:2 (4:2, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Jánský (Hübl), 16. Šlégr (Petružálek, Ručinský), 17. Trávníček (Gerhát, Štindl), 18. Ručinský (Hanzl), 30. Petružálek, 53. Ručinský (Hübl) - 14. Špaček (T. Zohorna, Marcinko), 16. Gašparovič (Roubík, Ščotka). Rozhodčí: Šindler, T. Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Diváci: 5 128.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Kubát, Pavelka, Šlégr, Štindl, Frolo, od 50. navíc Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Kristan (17. Halász) - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím - Marcinko, M. Špaček, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič, Roubík, Starý - Voženílek, Kaut, Půhodný. Trenéři: M. Říha st. a M. Říha ml. 

Miloslav Hořava (Litvínov): "První třetinu byli Pardubice lepším týmem, přesto jsme ji paradoxně vyhráli. Zlepšili jsme se až od druhé třetiny. Pardubice mají výborný tým, nyní i výbornou formu, takže tři body jsou pro nás výborné."
Miloš Říha ml. (Pardubice): "Přijeli jsme s cílem hrát z kvalitní obrany a podle výsledku vidíme, že se nám to nepovedlo. O utkání rozhodla první třetina. Za stavu 2:1 jsme zbytečně chtěli dávat další branky a dostaly jsme vyrovnávací branku a poté další dvě v rychlém sledu. Ve druhé třetině jsme měli šance i tlak, bohužel místo toho jsme opět inkasovali. Pátý gól rozhodl o utkání. Nemůžeme být spokojeni s obrannou činností." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články