Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Litvínov sestřelil Plzeň v nájezdech a do semifinále má blíže

Praha - Litvínov dokázal v Plzni dohnat její náskok z poloviny utkání a v prodloužení přežít oslabení tři na čtyři, aby uspěl v nájezdech páté čtvrtfinálové bitvy play-off. V sérii Verva vede 3:2 a do semifinále extraligy tak má blíž. Domácí vedli po gólu Jana Kováře, za hosty vyrovnal František Lukeš, nájezdy poté rozhodl Robin Hanzl. Šesté pokračování série se odehraje v pondělí v Litvínově.

Utkání Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

První třetina nabídla oboustranně opatrný hokej, z něhož příliš dramatických momentů nevybočilo. Po pouhých 40 sekundách musel na trestnou lavici Lukeš, jenže Škoda nebyla v následné přesilovce nijak nebezpečná. Jako první vážněji zahrozil až v začínající deváté minutě St. Pierre, gólman Francouz ho vychytal.

O chvilku později Pletka perfektní finesou uvolnil Kováře, ten už se chystal zavěsit, jenže nakonec mu radost sebral obětavý skok Jareše a jeho hůl, která puk přizvedla nad branku. Na druhé straně prověřil Mazancovu pozornost povedenou ranou od modré čáry Zeman. Z mezikruží poté ještě těsně minul Johnson.

První velkou šanci Severočechů přinesla 26. minuta, kdy se před Mazance dostal po rychlé akci Hanzl, se svým bekhendovým blafákem ale neuspěl. V polovině 29. minuty napřáhl hrozivě z kruhu pro vhazování Vampola a jeho bombu zastavila tyč. Indiáni dlouho litovat nemuseli, protože jen krátce nato předvedl Kovář povedenou individuální akci a zavěsil pod horní tyč. Před přestávkou přišly ještě přesilovky obou týmů, ale bez úspěchu. Už po 51 sekundách třetí části pykal za svůj prohřešek proti pravidlům stejně jako v úvodu zápasu Lukeš, Plzeň však byla v přesilovce bezzubá.

Ve 45. minutě po srážce litvínovských beků prověřil Straka bekhendem Francouze, ten ovšem našel kotouč v náruči. Vzápětí se skvěle protáhl do šance Johnson, hosty však znovu zachránil Francouz. Ve 49. minutě Lukeš své zaváhání odčinil nejlepším možným způsobem, když ho parádně našel Ručinský a litvínovský útočník procedil kotouč za Mazancova záda. V 55. minutě si Plzeň zahrála 21 sekund ve čtyřech proti třem, rozhodující trefa ovšem nepřišla.

Do prodloužení šli domácí s výhodou přesilovky v zádech, ta se navíc na deset sekund vylepšila na čtyři proti třem. Pletka ale nedal a Vlasák pak v klasické výhodě ve velké šanci i kvůli Posmykově teči svou dorážkou minul. Verva vzápětí znovu faulovala, i dalších 16 sekund ve dvojnásobném oslabení však dokázala ustát bez úhony a došlo na nájezdy.

Ty zahájil neúspěšně Lukeš, Vampola poté blafákem do bekhendu poslal Plzeň do vedení. Hübl s Kovářem neproměnili, Ručinský svoji roli zvládl a s velkým přehledem vyrovnal. Po Kovářovi mohl rozhodnout Johnson, jenže ani on nedal. Poté neuspěl Pletka a Hanzl rozhodl.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Jan Kovář (Kratěna, Slovák) - 49. Lukeš (Ručinský), rozhodující nájezd Hanzl. Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. Diváci: 7508. Stav série: 2:3.

Plzeň: Mazanec - J. Jeřábek, St. Pierre, Slovák, Jiří Hanzlík, Mozík, Frolo - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Martin Straka, Vlasák - Petruška, Vampola, Lev - P. Sedláček, Kašpařík, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka, J. Špaček a Pejchar.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Sklenička, Posmyk, Jareš - Rapáč, Hübl, Lukeš - J. Černý, Piroš, Ručinský - Gerhát, Lapšanský, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Milan Razým (Plzeň): "Nepodali jsme očekávaný výkon, který jsme si představovali, nevytvořili jsme si příliš mnoho brankových příležitostí, a když už jsme se konečně prosadili ve hře pět na pět, tak jsme nedokázali přidat další branku, a to ani v početních výhodách. Přesilovky v prodloužení jsme sehráli opět špatně, a přestože v Litvínově jsme to nakonec naklonili na svou stranu v nájezdech, dnes jsme za to byli potrestáni."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Myslím, že to byl zase podobný zápas těm všem předchozím, ještě snad více těm hraným v Plzni, protože padalo hodně málo gólů. Ve hře pět na pět moc šance nebyly, obě mužstva výborně bránila a výborně chytali i oba brankáři. Nakonec jsme stejně jako v Litvínově hráli v prodloužení oslabení, což jsme urvali, a dnes se pak v nájezdech otočilo štěstíčko k nám."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy