Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Litvínov se zvedá, Zlín skolili Zdráhal s Demelem

Rostoucí formu potvrdili v 16. extraligovém kole hokejisté Litvínova. Doma udolali Zlín 2:1 a vyhráli čtvrtý z šesti uplynulých zápasů. Poslední Berani naopak posedmé za sebou nebodovali. Skóre otevřel Patrik Zdráhal a náskok zdvojnásobil v úvodu závěrečného dějství Patrik Demel. Brankáři Denisu Godlovi sebral čisté konto 48 sekund před koncem Oscar Flynn.

Patrik Zdráhal z Litvínova (vpravo) střílí gól
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Do první šance se dostal ve 2. minutě Svoboda, ale Huf zasáhl pravým betonem. Godlu prověřil po vhazování z levého kruhu Zbořil. Zlínský gólman pak zasáhl proti Havelkovi a Lattův bekhendový pokus se otřel o levou tyč. Tlak Vervy se zvyšoval, jenže Berani se ubránili i při Köhlerově trestu, při kterém v největší šanci ztroskotal na Hufovi Straka.

Už po přesilovce se dostal sám před zlínskou svatyni Svoboda, ale přestřelil. Při Demelově vyloučení se Litvínov ubránil. Huf odolával i po střelách Balinskise a Estephana. Na přelomu první a druhé části se Zlín ubránil při Okálově pobytu na trestné lavici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Zlín

Poté nejdříve v přečíslení zasáhl Huf proti šanci, kterou měl po Zdráhalově přihrávce Estephan. V čase 24:15 si domácí útočníci v dalším rychlém protiútoku role vyměnili a Zdráhal otevřel skóre.

"Cítím se dobře, mám skvělé spoluhráče. Docela jsme si sedli a rozumíme si. Jsem za to rád, ale myslím, že bychom potřebovali ještě více bodovat. Kdybychom šli nahoru jako tým, tak mi to taky pomůže, není to o jednotlivcích. Ale jsem za to rád, že nějaké góly dáváme a jako lajně se nám daří. Doufám, že to tak bude pokračovat a budeme dál vyhrávat," uvedl Zdráhal, který si za posledních sedm zápasů připsal 8 bodů (6+2).

Vzápětí mohl zvýšit Straka, ale na Hufa nevyzrál. Zlín hrozil sporadicky a ve 34. minutě po Mikúšově přihrávce minul Vopelka. Potom obral Latta o puk Flynna, Huf však jeho únik zlikvidoval. Na druhé straně zasáhl Godla proti Okálovi a ve 38. minutě pomohla hostům levá tyč, kterou orazítkoval po individuálním řešení přečíslení Straka.

Po 99 sekundách závěrečné části už zvýšil náskok domácích Demel, najel si na pravý kruh na Strakovu přihrávku a překonal přesouvajícího se Hufa. Zlínu nepomohla ke zkorigování stavu ani přesilovka při Havelkově trestu. Poté neměl přesnou mušku opět aktivní Straka a na druhé straně také Veselý.

Berani se při power-play dočkali i přesilovky a Flynn překonal bekhendem přesouvajícího se Godlu. Domácí si ještě vzali trenérskou výzvu pro předchozí atak litvínovského gólmana, ale branka platila.

"Dostali jsme informaci i od našeho videokouče a nevýhoda je to, že nemáme všechny záběry. Vydiskutovali jsme si to už i s viderozhodčími. Bránění ve hře tam bylo, ale bylo to pět centimetrů před brankovištěm. Proto to tak dopadlo. Jsme rádi, že jsme to nakonec ubránili a máme důležité tři body," komentoval kouč Litvínova Vladimír Országh volbu kontroly u videa i s hrozbou dalšího trestu, ke které vyzýval gestikulací i Godla.

V závěru ale už v dalším oslabení domácí uhájili těsný náskok v duelu, ve kterém soupeře přestříleli v poměru 35:17. "Střel na nás bylo opravdu hodně. Šel jsem s tím do zápasu, že chci klukům pomoct a snažit se co nejdéle odolávat. Je to škoda, na konci jsme fakt tlačili a myslím si, že kdybychom takto hráli celý zápas, tak jsme mohli nějaký bodík odvézt. Je to zase o jeden gól a mrzí to," prohlásil zlínský brankář Daniel Huf.

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. P. Zdráhal (Estephan, Jarůšek), 42. Demel (P. Straka) - 60. Flynn (O. Němec, P. Trška). Rozhodčí: Horák, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 2544.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Svoboda, Gerhát, P. Straka - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zlín: Huf - O. Němec, Dluhoš, P. Trška, M. Novotný, Gazda, Žižka, Ferenc - Honejsek, A. Zbořil, Okál - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Flynn, R. Veselý, Köhler - Fryšara, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: Jenáček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články