Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Litvínov se zvedá, proti Olomouci zařídil další výhru Hanzl v nájezdech

Napínavé nájezdy nakonec rozhodl Martin Hanzl. Hokejisté Litvínova porazili v dohrávaném utkání 6. extraligového kola Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech a zvítězili potřetí z posledních čtyř utkání. Hostům pomohl k bodu nejvýrazněji dvougólový střelec Petr Kolouch.

Martin Hanzl proměňuje nájezd proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Severočeši šli do vedení po pouhých 19 sekundách, když získali puk po zaváhání Hanáků a Jarůšek pohotovým zakončením překonal Konráda po tečovaném pokusu Demela. Přes svižný start ale jinak úvodní dějství příliš vzruchu nenabídlo.

"Chtěli jsme zapomenout na zápas v Hradci Králové (1:4), který se nám absolutně nepovedl. Vstoupili jsme do zápasu dobře, dali jsme rychlý gól, což nás dostalo do pohody, ale bylo to jinak vyrovnané utkání a dospělo až do nájezdů," uvedl autor úvodní trefy Richard Jarůšek.

Mnohem více událostí se vešlo do druhé třetiny. V jejím úvodu se Olomoučtí bránili dlouho jen ve čtyřech, v závěru druhého z trestů ale dokázali sami udeřit. Kolouch vzal na sebe přečíslení dvou na jednoho a prostřelil brankáře Godlu.

Jarůšek ujel v polovině 27. minuty, jenže Konrád měl v minisouboji navrch. Před polovinou základní hrací doby fauloval strážce domácí branky Godla Bambulu a Olomoučtí měli k dispozici trestné střílení. Nahodil ho však neproměnil. Uběhlo ale jen 39 sekund a Kolouch se po Švrčkově nahození postaral svou druhou dnešní trefou o nápravu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

Jenže domácí velmi rychle odpověděli za necelou minutu vyrovnal díky povedené teči Zygmunt. Tým Vervy měl pak do druhé přestávky blízko k dalším zásahům, jenže Konrád měl porci štěstí, když pokusy Lukeše a Zdráhala rozezvučily tyčku.

Ve 46. minutě Vyrůbalík nabídl chybou velkou možnost Zygmuntovi, jenže ten při zakončení minul. O chvilku později neuspěl ani Myšák. V polovině třetí části se však při přesilovce prosadil Balinskis a Litvínovští přece jen překlopili vedení zpět na svou stranu.

Jenže už o necelé tři minuty později byl ve správnou chvíli na správném místě Bambula a úspěšnou dorážkou zařídil znovu smírný stav. Lukeš mohl vrátit vedení na stranu domácích, ale Konrád se štěstím puk vytěsnil. Pokračovalo se tak prodloužením.

V něm byli blíže zisku druhého bodu domácí. Do skvělé pozice pro zakončení se dostal Látal, jenže ztroskotal na Konrádovi, krátce poté skončil Jarůškův pokus na brankové konstrukci. Rozhodnout tak musely nájezdy. Na vedoucí gól Gerháta z první série odpověděl ve čtvrté Knotek, v sedmé sérii už se mu to ale po Hanzlově úspěšném pokusu nepovedlo.

"V naší situaci určitě bereme i ten bod. Je trošku škoda, že nemáme víc, bylo to po celé utkání docela nahoru dolů a každý z týmů to při těch šancích mohl zvrátit na svou stranu. Litvínov měl ale hlavně ve druhé třetině těch šancí více a my jsme tam občas hořeli. Měli jsme tam sice i my šanci odskočit na větší rozdíl, ale na kdyby se nehraje," řekl Kolouch.

Sám si musel počkat až do osmého utkání sezony, než se zapsal mezi střelce. "Je pravda, že jsem si říkal, že kdy už jindy než dneska, protože na Litvínov se mi neobvykle daří. Přišlo to, ale bohužel to nevedlo ke třem bodům," litoval Kolouch.

"Myslím, že do poloviny to byl vyrovnaný zápas, poté jsme měli navrch. Měli jsme tam velké množství šancí. Jsme samozřejmě rádi za výhru, ale nedokázali jsme odskočit na vyšší rozdíl a soupeř nás vždy dotáhl. V nájezdech to bylo kdo s koho, podržel nás brankář, jsme vděční za tu výhru. Měli jsme šanci na tři body, ale musíme být spokojení i se dvěma," řekl kouč vítězů Vladimír Országh.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jarůšek (Demel, P. Zdráhal), 32. Zygmunt (Havelka, L. Doudera), 50. Balinskis (V. Hübl), rozhodující sam. nájezd M. Hanzl - 25. Kolouch (Olesz), 31. Kolouch (Švrček, V. Tomeček), 53. Bambula (J. Knotek, Burian). Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Pešek, Gerát. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Demel, Balinskis, L. Doudera, Kudla, Ščotka - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, Petružálek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar, Ondrušek, Valenta - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Nahodil, J. Káňa II - Valský, Kusko, Olesz - V. Tomeček, Kolouch, Mácha. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články