Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Litvínov se může spolehnout na Hübla. Dvěma góly pomohl k výhře v přestřelce s Energií

Litvínov se statečně pere o udržení v hokejové extralize. Poprvé v sezoně zvítězil třikrát za sebou, když třetí výhru přidal doma s Karlovými Vary 6:4. K důležitým bodům ve 48. kole přispěl dvěma trefami zkušený forvard Vervy Viktor Hübl.

Litvínovský forvard Viktor Hübl se snaží zaskočit Jana Bednáře
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Bylo to strašné drama. Mysleli jsme si, že si to už za stavu 4:2 uhrajeme, a najednou to bylo 4:4. Naštěstí nikdo neměl hlavu dole a pořád jsme chtěli získat body, což se nám povedlo a jsme za to nesmírně rádi. Teď to musíme potvrdit v úterý a bude to zase o trochu lepší," řekl útočník domácích František Gerhát.

Domácí se dostali do vedení již po 82 vteřinách hry. Lukeš našel Pospíšila, který střelou od modré čáry překvapil brankáře Bednáře. Hned v zápětí hrál Litvínov přesilovou hru, ale vyrovnat mohli hosté. Mikúš v oslabení sebral puk Moravčíkovi a uháněl vstříc Janusovi, který ale předvedl výtečný zákrok.

Na druhé straně mohl zvýšit Mahbod, jeho bekhendový blafák skončil vysoko nad horní tyčkou. V osmé minutě prověřila domácího brankáře dvojice Kohout, Beránek, ani jeden ovšem nedokázal Januse překonat. O to se postaral až v 14. minutě aktivní Mikúš, který opět ujel obráncům a tentokrát rychlým blafákem uspěl. Následovala šance Grígera, ale uspěl až v 19. minutě Stříteský, jenž mířil od modré přesně k tyči.

V úvodu druhé třetiny měl šanci obránce Kudla, diváci už zvedali ruce, ale pohotovým zákrokem brance zamezil Bednář. V 29. minutě dotlačil Polák puk za bezmocného Januse, rozhodčí gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Karlovy Vary

"Měli jsme poté i dost příležitostí. Klíčovým momentem byla neuznaná branka na 3:1. Bohužel jsme poté dostali dva laciné góly. Hráči i pracovali tak, jak měli, dokázali jsme vyrovnat," prohlásil asistent kouče Energie Tomáš Mariška.

Litvínovské to povzbudilo a Hanzl v 32. minutě připravil vyrovnání pro Gerháta. Již o 51 vteřin domácí vedli. Na konci ukázkové akce byl Trávníček. V závěru třetiny mohl přidat čtvrtý gól Hanzl, ovšem Mikúš na poslední chvíli puk hokejkou tečoval mimo tři tyče.

"Do druhé třetiny jsme stáhli hru na tři lajny, aby se kluci dostali do tempa. Soupeře jsme dostali pod tlak a otočili jsme výsledek. Nemělo by se nám doma stávat, že ze stavu 4:2 soupeř vyrovná na 4:4. Ale byly to pro nás nešťastné góly," řekl asistent kouče Litvínova Jindřich Kotrla.

Domácí mohli hned v úvodních minutách závěrečné části odskočit, ale Mahbod, Lukeš ani Moravčík se proti výtečnému Bednáři neprosadili. To se povedlo až v 47. minutě. Hübl ujel obráncům, naznačil střelu, stáhl si puk do bekhendu a pohotově ho poslal mezi Bednářovy betony. "Moc jsem jim neujížděl, byl jsem zrovna v dobrém pohybu. Jsem rád, že to vyšlo a mohu takto pomoci týmu," usmíval se Hübl.

Za pouhých 51 vteřin to bylo opět pouze o branku. Kohoutova střela z mezikruží skončila díky dvojité teči za bezmocným Janusem.

V další šanci byl opět Hübl, tentokrát stál sám před odkrytou branku a nedokázal trefit skákající puk. I díky tomu mohl Černoch vyrovnat. Zpět do vedení pomohla Vervě přesilovka, při hře čtyři na tři se po Pospíšilově přihrávce podruhé prosadil Hübl. Pojistku v podobě šesté branky přidal v 56. minutě po pěkné akci Kudla.

"Dostali jsme se na koně v první třetině, ovšem poté jsme to nedokázali potvrdit. Je škoda, že jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Potřebujeme jednu výhru, abychom potvrdili cíl být do desátého místa. Musíme vyhrát v pátek a potvrdit pozici do předkola," řekl hostující útočník Tomáš Mikúš.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 6:4 (1:2, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 2. Pospíšil (F. Lukeš), 32. Gerhát (M. Hanzl), 32. Trávníček (Jurčík, Válek), 47. V. Hübl (F. Lukeš, Kudla), 53. V. Hübl (Pospíšil, Gerhát), 56. Kudla (V. Hübl, Mahbod) - 14. T. Mikúš (Kohout, Beránek), 19. Stříteský (Rachůnek, Gríger), 48. Kohout (Eminger, T. Mikúš), 50. Černoch (Polák, Koblasa). Rozhodčí: Jeřábek, Bejček - Komárek, Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5695.

Sestavy:

Litvínov: Janus - Říha, Moravčík, Ščotka, Štich, Kudla, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Hedberg, Gerhát, Válek - Helt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Koblasa, Černoch, Polák - Beránek, T. Mikúš, Kohout - Šik, Vildumetz, Šafář. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články