Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov protáhl vítěznou šňůru, Liberec padl v prodloužení

Litvínov - Hokejisté Litvínova ukázali, jak je v hokeji důležitá přesilová hra. Při své výhodě se radovali hned třikrát a v duelu 12. extraligového kola zvítězili nad Libercem 3:2 v prodloužení. V čase 64:57 rozhodl o páté výhře Vervy za sebou útočník Viktor Hübl. Mistrovský Liberec naopak prohrál pátý z posledních šesti zápasů.

Viktor Hübl
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Domácí nově bez obránce Kubáta začali náporem a Lašák musel hned řešit šanci Stříbrného. V sedmé minutě se po odrazu puku od zadního mantinelu ocitl sám před Lašákem Viktor Hübl, ale minul. V 16. minutě se radovali hosté. Ordoš ještě ztroskotal na litvínovském brankáři, kterého ale souboj dostal mimo jeho postavení a Špaček dorážel do odkryté branky. Litvínov pak byl pod tlakem, ale Janus odolával.

Do druhého dějství nastoupila Verva aktivně. Při vyloučení Lakatoše ale mohl zvýšit ve vlastním oslabení Stránský. Za hosty šel pykat 28 vteřin před koncem předešlého trestu i Mojžíš a přesilovou hru pěti proti třem po sedmi sekundách využil po dorážce Sörvikovy střely Nejezchleb.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Liberec

Litvínov se prosadil i v následující klasické početní výhodě, když Trávníčkovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Hořava. Při Špačkově trestu se pak hosté ubránili a 54 vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnali. Špačkovo nahození od modré čáry tečoval ze vzduchu Vlach a sudí Horák s Hejdukem si u videorozhodčího ověřili, že nešlo o vysokou hůl.

V úvodu třetí části nejdříve Liberec nevyužil svou první přesilovku v utkání a sám odolal v dalším oslabení při Špačkově pobytu na trestné lavici. Za rozhodnutím se tlačil více Liberec, ale v 56. minutě po brejku zahrozili Viktor Hübl s Lukešem. V nastavení kryl Janus Radivojevičovu ránu i Ševcův pokus. Za Liberec neuspěl ani Jelínek, který navíc za následné sekání do litvínovského gólmana šel pykat a tři vteřiny před koncem zakončil kombinaci Nejezchleba a Lukeše do odkryté branky Viktor Hübl.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Nejezchleb (Sörvik, Lukeš), 27. M. Hořava (Trávníček, K. Reichel), 65. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb) - 16. D. Špaček (Ordoš, Bartovič), 40. J. Vlach (D. Špaček). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:6. Využití: 3:0. Diváci: 5246.

Litvínov: Janus - Gula, Strejček, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Nejezchleb. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Mojžíš, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, J. Mikyska, Ordoš - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Radim Rulík (Litvínov): "Hráli úplně nadoraz. Bylo těžké navázat na výkon proti Spartě. Vstup do zápasu jsme měli velice dobrý, bohužel jsme nedali branku. Od druhé půlky první třetiny se Liberec zlepšil, srovnal s námi krok a začal být velice nebezpečný. Ve druhé třetině jsme se vrátili do zápasu, vedli jsme 2:1, ale pak jsme inkasovali gól, kterému jsme mohli zabránit. Ve třetí třetině nás Liberec zatlačil, ubránili jsme to a vynikající byl gólman. Za to jsme byli odměnění v prodloužení, kdy jsme dali rozdílový gól."

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že Litvínov vyhrává zápasy v přesilovkách. Připravovali jsme se na to a plán byl hrát v pěti. Přesilovky byly 6:1 pro domácí, dali v nich tři góly, takže plán evidentně nevyšel. My jsme naivním chováním na ledě a neproměňováním šancí, speciálně v prodloužení, uhráli jen bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články