Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Litvínov promarnil i druhý domácí zápas, Hradec bude útočit na postup

Litvínov - Hradec Králové přetlačil litvínovskou Vervu i v druhém utkání na severu Čech a po těsném triumfu 2:1 se ujal vedení v sérii už 3:1 na zápasy. Východočeši tak budou v domácím prostředí útočit na postup do semifinále. O výhře hostů rozhodl Rastislav Dej, který v 54. minutě využil přesilovou hru. Hradečtí tak otočili průběžný stav série třemi výhrami v řadě.

Radost hokejistů Hradce Králové proti Litvínovu
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Kouč domácích Rulík vsadil i po páteční porážce na shodnou sestavu a jeho týmu patřil i díky dvěma přesilovým hrám úvod utkání. Brankáře Rybára však Severočeši překonat nedokázali. Do největší šance se dostal dorážející kapitán Trávníček, ze strany ale trefil jen boční síť.

Východočeši prověřili gólmana Januse až ve 13. minutě a ve druhé polovině první třetiny byli střelecky aktivnější. A 50 sekund před první přestávkou se dostali i do vedení, Januse překonal na brankovišti pohotově dorážející Šimánek.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky mohl vyrovnat aktivní Robin Hanzl, Rybár byl ale pozorný. Verva srovnala krok až ve 25. minutě, paradoxně v oslabení. Zaváhání obrany soupeře využil Hübl, jenž prostřelil slovenského gólmana ve službách Mountfieldu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradec Králové zvítězil v 4. utkání proti Litvínovu 2:1 díky trefě Deje

Litvínovské vyrovnání povzbudilo, tlačili se do útoku, v koncovce se však stejně jako v předešlých dvou zápasech série trápili. Posunout domácí do vedení nedokázal Reichl ani Robin Hanzl.

"Určitě jsme měli na to, abychom vyhráli. Naše lajna měla spousty šancí. Prohru beru na svoje triko i trochu já, měl jsem tam několik šancí, ale bohužel mi to vůbec nelepí. Nevím, co s tím mám dělat. I kdybych střílel na fotbalovou branku, tak nedám nic," kroutil hlavou Martin Hanzl.

Ve třetí třetině se utkání proměnilo v taktickou bitvu. Domácí byli i nadále aktivnější, Hradec se ale snažil pozorně bránit a čekal na svou šanci z rychlého protiútoku. V 50. minutě se do dobré příležitosti dostal Jarůšek, Januse ale nepřekonal.

Následně byl ale na čtyři minuty vyloučen za hru vysokou holí domácí Černý a hosté v přesilovce skórovali. Zpět do vedení je posunul Dej. Severočeši marně protestovali, že podle jejich názoru gólovému zakončení předcházelo postavení mimo hru.

"Dostal jsem dobrou přihrávku a nemyslím si, že to byl ofsajd. Jen jsem byl rychlý a bek mě nestíhal. Nahrávka byla perfektní a střela mi sedla. Už jsem dlouho nedal gól, takže jsem rád, že jsem mohl takhle pomoct týmu," radoval se Dej.

Domácím se již vyrovnat nepodařilo, i když v závěru při power play měli drtivý tlak. Litvínov tak s Hradcem prohrál potřetí v řadě. "Poslední krok je vždy nejtěžší. Určitě jim nedáme nic zadarmo a budeme chtít sérii ještě vrátit do Litvínova. Víme, že to bude těžké, ale pokusíme se o to," řekl trenér Vervy Rulík.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. V. Hübl (F. Pavlík) - 20. Šimánek (Köhler, T. Knotek), 54. Dej (Jaroslav Bednář, Gregorc). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Litvínov: Janus - Sörvik, Kubát, Gula, F. Pavlík, K. Pilař, Z. Sklenička, Frolo - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a D. Stránský.

Hradec Králové: Rybár - Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk, Vydarený, Pavlas - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Džerinš, Picard - Köhler, T. Knotek, Šimánek - Nedvídek, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Radim Rulík (Litvínov): "Sehráli jsme lepší zápas než v pátek; vytvořili jsme si šance, mužstvo si za tím šlo, ale bohužel takové zápasy, že se nepromění šance, se stávají. Kdybychom něco - například ve druhé třetině - proměnili, bylo by to jiné. Na to se ale nehraje. Poté jsme se nechali opět vyloučit na čtyři minuty a nabídli jsme Hradci šanci. Takhle se nedá v play-off hrát. Stálo nás to zápas."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Zápas byl z naší strany trochu jiný než v pátek. Domácí byli po celou dobu aktivnější, my jsme se soustředili na defenzivu. Na začátku bylo důležité, že jsme ubránili dvě oslabení a celkově naše hra v oslabení byla důležitým momentem. Dalším klíčovým faktorem byla efektivita v zakončení a výkon Patrika Rybára, který nás v důležitých momentech podržel. Bylo to ubojované vítězství, nebyl to hezký hokej."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články