Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov přivítal dvě posily, Ihnacak s Vandasem možná nastoupí už proti Liberci

Hokejoví útočníci Brian Ihnacak a Michael Vandas uzavřeli s posledním týmem extraligy Litvínovem smlouvy do konce sezony a mohou za Vervu nastoupit už v utkání 15. kola proti Liberci. Ihnacak trénuje s týmem od středy, Vandas přicestoval na sever Čech už v úterý, ale do přípravy se zapojil až po doléčení nemoci.

Michael Vandas z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Dvaatřicetiletý Ihnacak, který je synem bývalého československého reprezentanta Petera Ihnačáka, narodil se v Torontu a reprezentoval Itálii, má za sebou dvě sezony v české extralize. V roce 2015 přišel z Valerengy Oslo do Hradce Králové a před minulou sezonou zamířil do Sparty.

V české extralize má na kontě 98 utkání a 62 bodů za 29 branek a 33 asistencí. V kariéře má za sebou také angažmá na Brown University, v nižších zámořských soutěžích v ECHL za Augustu a Elmiru i CHL za Mississippi, Texas Brahmas a Allen, na Slovensku v Kežmaroku, Zvolenu a Popradu, v Itálii za Pontebbu a Valpellice i ve švédské druhé nejvyšší soutěži za Malmö.

O šest let mladší Slovák Vandas po minulém ročníku po čtyřech sezonách ve Vítkovicích odešel zpět do mateřského Popradu. V této sezoně si připsal ve slovenské extralize v 10 zápasech sedm bodů za šest branek a jednu asistenci. V české extralize má na kontě 210 utkání a 88 bodů (36+52).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články