Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Litvínov připravila o úvodní zápasy karanténa soupeřů, sezonu tak začne předehrávkami

Hokejisté Litvínova zahájí novou sezonu až v neděli, a to zápasem 20. kola na vlastním ledě proti Hradci Králové. Poté si předehrají domácí duel 11. kola s Třincem, který je na programu v úterý 22. září od 17:30. Litvínov měl původně vstoupit do extraligy ve čtvrtek na ledě Vítkovic a v neděli přivítat ve 2. kole Kometu Brno, obě utkání ale byla kvůli koronaviru odložena.

Litvínovský forvard Richard Jarůšek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Duel s Vítkovicemi byl odložen ve středu kvůli možnému onemocnění covidem-19 v týmu Ostravanů a testy nakonec prokázaly koronavirus u 17 hokejistů Vítkovic a dvou trenérů. V pátek z preventivních důvodů odložila Kometa svůj večerní duel 1. kola s Třincem i nedělní v Litvínově poté, co v noci šest hráčů a jeden člen realizačního týmu měli vysoké horečky. Zástupci celého klubu podstoupili testy na covid-19 a čekají na výsledky.

Celky v extralize i první hokejové lize využívají případné dřívější uvolněné termíny při karanténě více soupeřů, aby si duely předehrály. Mohou si tak uvolnit naopak termíny pro případné nutné dohrávky.

Kluby musí v extralize zápasy odložené kvůli koronaviru sehrát do 40 dnů od odložení, jinak bude o jejich výsledku rozhodovat sportovně-technická komise Českého svazu ledního hokeje. Pokud by se nestihla sehrát všechna utkání v základní části, může v tabulce rozhodovat bodový průměr. Podmínkou postupu do předkola a play-off je absolvování alespoň poloviny zápasů dlouhodobé části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články