Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov přetlačil Bílé Tygry na nájezdy a radoval se potřetí za sebou

Liberec prohrál ve 29. kole extraligy na ledě Litvínova 2:3 po samostatných nájezdech a nenavázal na vítězství proti Kladnu v předchozím utkání. Bílí Tygři si sice vynutili prodloužení po trefě Martina Faška-Rudáše v přesilovce v 54. minutě, ale dovednostní soutěž rozhodl v litvínovských barvách Šimon Stránský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Liberec

Obě mužstva se v úvodu mohla nastartovat v přesilové hře, ale podařilo se to pouze Liberci. Skóroval jen chvíli poté, co mu početní výhoda vypršela. Flynn zůstal volný na pravém křídle, dostal pas od Jelínka a střelou nad vyrážečku nedal brankáři Zajíčkovi šanci.

Litvínov ale na jeho gól dokázal zareagovat. Stránský vyjel zpoza branky a z otočky skvěle našel před brankovištěm Estephana, který puk hbitě zvedl nad Kváčovu lapačku.

Inkasovaný gól nebyl jedinou ranou pro Bílé Tygry, chvíli před ním totiž odstoupil Šír, který dostal pukem do obličeje a spěchal na ošetřovnu. Následně ze sestavy vypadl i další útočník Bulíř kvůli zraněné noze.

Hosté ztratili během chvíle dva centry, což se na jejich hře ve druhé třetině podepsalo. Domácí byli nebezpečnější a po další parádě Stránského skóre otočili. Útočník objel branku, s přihrávkou se neunáhlil a krásně přihrál volnému Zemanovi. Rána mladého obránce prosvištěla nad Kváčovým ramenem.

Liberec mohl srovnat ve dvojnásobné přesilové hře, jenže 45 vteřin pěti proti třem mu ke gólu nestačilo. A nevedla k němu ani střela Rychlovského v závěru druhé části, která škrtla o tyčku.

Bílí Tygři chytili druhý dech a ve třetí třetině svého soupeře mačkali jako citron. Domácí mohli přesto rozhodnout, kapitán Sukeĺ však sólo neproměnil, puk se mu mezi brankářovy betony procpat nepodařilo.

Tlak hostů vyústil ve vyrovnání díky přesilovkové teči Faško-Rudáše v 54. minutě. Prodloužení šance nabídlo, ale ne góly, a tak rozhodl rozstřel. Hned v první sérii skórovali domácí Estephan a hostující Birner, na dalšího úspěšného exekutora se čekalo až do poslední dvojice. Stránský povedeným blafákem vyšachoval brankáře Kváču a rozhodl o výhře Litvínova.

29. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. náj. (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Estephan (Š. Stránský, P. Zdráhal), 32. D. Zeman (Š. Stránský, Zile), rozhodující nájezd Š. Stránský - 10. Flynn (Jelínek, Nedomlel), 54. Faško-Rudáš (Flynn, Ivan). Rozhodčí: Pražák, Květoň - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2877.

Litvínov: Zajíček - Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Šalda - Kudrna, M. Sukeľ, Abdul - Š. Stránský, Estephan, P. Zdráhal - Hlava, Straka, Fronk - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Liberec: Kváča - Ivan, Nedomlel, Kolmann, Melancon, Derner, Štibingr, Šedivý - Birner, Filippi, A. Najman - Frolík, Bulíř, Faško-Rudáš - Ordoš, Šír, Flynn - J. Vlach, Jelínek, Rychlovský. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články