Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínov přetlačil Berany na nájezdy a odskočil Zlínu na desátém místě na čtyři body

Souboj o desáté místo v rámci 41. kola vyšel lépe Litvínovu, který zvítězil ve Zlíně 2:1 po samostatných nájezdech. Důležitou výhru za dva body zařídili Trončinský, který skóroval v oslabení, a střelec vítězné branky z dovednostní soutěže Kašpar. V nájezdech se prosadili ještě Mikúš s Hüblem, zato brankář Janus neinkasoval ani jednou. Litvínov zůstal desátý, ale jedenáctému Zlínu odskočil na rozdíl čtyř bodů.

Radost litvínovských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Věděli jsme, že musíme vyhrát, ale nevyhráli jsme. Nechali jsme na ledě všechno, bylo to bojovné utkání, měli jsme možnost strhnout vítězství na naši stranu, ale nepovedlo se," litoval zlínský útočník Tomáš Fořt.

V souboji o desátou pozici začali lépe hosté, ovšem vedení z toho nevytěžili. Samostatným únikem pohrdl Petružálek, Hübl zase pálil jen do tyče Kašíkovy branky. Až ke konci třetiny se osmělili i Berani, ani Janus ale nekapituloval.

Velmi opatrný a čistý zápas pokračoval za bezbrankového stavu až do 24. minuty, kdy Zlín, jehož útočník Okál si odpykával poslední díl z třízápasového disciplinárního trestu za faul na olomouckého útočníka Koloucha, dokázal otevřít skóre. Na hraně ofsajdu převzal kotouč Ondráček a puk přes Kuldu dostal až do prázdné branky skórující Sedláček.

Následně si Severočeši šli za vyrovnáním, herně měli navrch, šance na skórování však chyběly. A tak se jim Kašíka podařilo překonat až v momentě, kdy to nebylo úplně v plánu - při vlastním oslabení. Nahození Trončinského od modré čáry skončilo až v síti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Litvínov

"Stává se to i v lepších týmech, ale nyní to přišlo v nejméně vhodný moment. Bylo to frustrující, ale věděli jsme, že nás to nesmí zlomit, to by bylo po zápase," doplnil Fořt.

První přesilovku si Verva zahrála na začátku třetí třetiny, vysokou hůl Fryšary ale nepotrestala. Hosté hráli nadále v mírné převaze, důležitost utkání však byla znát, šancí bylo minimum. Za zmínku stál pokus Kašpara, který se snažil dostat puk do sítě o Kašíka, jenže skóre 1:1 se neměnilo.

Čtyři minuty před koncem mohl překlopit vedení na stranu Beranů Ondráček, v dobré pozici však ještě zbytečně nahrával. Vyhrocený závěr přinesl Zlínu ještě jednu přesilovou hru, kromě 18 sekund se však celá přenesla do prodloužení. Ani v nastaveném čase se o vítězi nerozhodlo.

V nájezdech pak získali bod navrch hosté, když proměnili všechny tři své pokusy: Kašíka prostřelili Kašpar, Mikúš a Hübl. Zlínští střelci naproti tomu ze tří pokusů ani jednou Januse nepřekonali.

41. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. P. Sedláček (E. Kulda, J. Ondráček) - 36. Trončinský (J. Mikúš, Kašpar), rozhodující sam. nájezd Kašpar. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4002.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): "Na zápase byla znát jeho tíha. Nervózní byly oba týmy. My jsme měli v první třetině nějaký tlak, ale nic významného. Poté jsme dali gól, vypadalo to, že to může být dobré, ale paradoxně jsme inkasovali při vlastní přesilovce. Duel byl nervózní až do konce, nicméně hráče musíme pochválit za bojovnost a snahu, nic nevzdali. Neproměnili jsme přesilovku čtyři na tři v prodloužení, v nájezdech byl soupeř lepší."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Věděli jsme, jak těžké utkání nás na žhavém zlínském ledě čeká. Říkali jsme si, že můžeme uspět jen v případě, že se vyvarujeme oslabení, budeme makat a hrát trpělivě. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, ale dokázali jsme zvítězit. Jsme šťastní."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články