Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Litvínov přemohl Olomouc na nájezdy a podruhé v řadě vyhrál

Litvínov - Druhé vítězství v řadě vybojovali obhájci titulu z Litvínova, když zdolali Olomouc na nájezdy 3:2. Hanáci tak podruhé za sebou prohráli, navzdory tomu ale neskončila jejich série deseti zápasů, v nichž se jim podařilo bodovat. Litvínov dvakrát vedl, vítězství ale stvrdil až v nájezdech, když ve druhé sérii rozhodl František Lukeš. Připravujeme podrobnosti.

Utkání Litvínov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Už ve druhé minutě ukradl Eberle puk Pavelkovi a řítil se sám na Januse, ten však svůj tým podržel, když zakročil pravým betonem. Poté si dlouho oba brankáři na kotouč příliš nesáhli, hrál se sice rychlý pohledný hokej, ovšem šancí bylo poskrovnu. Za zmínku stála pouze Martynkova rána od modré, kterou Konrád vytěsnil mimo tři tyče. A když Lukeš nedokázal zužitkovat výtečnou Hüblovu přihrávku, skončila první třetina bez branek.

Úvod druhé části patřil hostům z Olomouce. Kafka vypálil švihem z mezikruží, Janus jeho pokus vytěsnil nad břevno. Následovaly šance Holce a Laše, ale domácí brankář všem pokusům odolal. Ve 28. minutě se radoval nejlepší střelec extraligy Hübl, který zužitkoval Jánského přihrávku zpoza branky.

Olomouc vrhla opět síly do útoku, Vyrůbalík pálil od modré, puk propadl Janusovi těsně vedle levé tyčky. Jen půl minuty před sirénou však nepovedenou Vyrůbalíkovu střelu tečoval před Janusem Vodný a srovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Olomouc

V 45. minutě Severočeši využili přesilovku a vzali si těsný náskok zpět: Lukeš se s pukem nemazlil, vypálil ho na branku a před Konrádem pohotově tečoval Jánský. Lukešův střelecký zmar gradoval v 50. minutě, kdy ve slibné příležitosti sestřelil bombou Staňka, kterého musel dotáhnout na střídačku Vodný, jeho druhý pokus kryl Konrád.

A zákonitě přišel trest na druhé straně. V 55. minutě vypálil z levého křídla Buc a k překvapení všech skončil puk až za Janusem. V prodloužení se řítil sám na Konráda Jánský, ale slovenský brankář skvěle zakročil, a když se neprosadili ani Řípa s Valentem, utkání dospělo do nájezdů. Jediným úspěšným exekutorem byl Lukeš, který poslal puk mezi betony a vstřelil svůj první gól v sezoně. 

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Hübl (Jánský, Chaloupka), 45. Jánský (Hübl, Lukeš), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 40. Vodný (Vyrůbalík, Skrbek), 55. Buc (Vyrůbalík). Rozhodčí: Fraňo, Öhlund (Švéd.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4511.

Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Černý - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Chlapík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko. 

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že Olomouc bude mít výborný začátek, bohužel se nám nepodařilo tomu zabránit. Naštěstí jsme to přečkali a poté se už naše hra zlepšila. Měli jsme velké nasazení, bojovnost. Škoda, že se nám to nepodařilo dovést do konce za tři body. Ale jsme rádi, že se nám povedlo získat alespoň v nájezdech bod navíc."
Jan Tomajko (Olomouc): "Měli jsme dobrý začátek, dobře jsme bruslili a měli jsme náznaky šancí. Ale poté Litvínov převzal iniciativu. Pro nás je získaný bod super, kdybychom získali více, bylo by to nespravedlivé." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články