Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Litvínov předvedl velký obrat a udolal Slavii v prodloužení

Praha - Po dvou třetinách Slavia kráčela za jednoznačným vítězstvím a vedla nad Litvínovem 3:0. Jenže loňský mistr v poslední části předvedl mohutný obrat. Kubát ze šatny v přesilovce snížil, další dvě branky přidali Pšurný a Gula a Lukeš v prodloužení přidal k dvěma asistencím i vítěznou branku. Litvínov tak má stejně jako Slavia devět bodů, zatímco zbylá dvojice Karlovy Vary a Jihlava o tři méně.

Utkání Slavia - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Severočeši byli od úvodu aktivnějším týmem, výraznější gólové šance si však nevytvářeli. Až v 15. minutě mohl otevřít skóre po rychlém protiútoku Martynek, Hyláka však nepřekonal, stejně jako o tři minuty později Trávníček.

Na konci první třetiny byl naopak vyloučen Duda a když němu krátce po přestávce přisedl za vyhození puku Lukeš, dostali domácí 99 sekund dlouhou výhodu hry pět na tři. Verva se sice ubránila, ale tři sekundy po Dudově návratu na led překonal Januse Robinson.

Po prvním gólu se hra zrychlila, oba brankáři měli víc práce, inkasoval ale opět slovenský brankář ve službách Vervy. Ondráčkovo nahození ze strany jen vyrazil a Jiránek puk pohotově doklepl. Ve 35. minutě byl blízko třetí branky Mikulík, Janus ještě jeho pokus zastavil, v pokračujícím závaru jej ale překonal David Hruška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Litvínov

Litvínov se však vrátil do zápasu. Hned na začátku třetí třetiny snížil v přesilové hře Kubát a Pražané se dostali pod velký tlak. Jeho výsledkem byl gól Romana Pšurného, po kterém už hosté prohrávali ve 46. minutě jen o jednu branku. Jejich drtivá střelecká převaha pokračovala a Gula v 50. minutě vyrovnal.

Pražané si mohli vzít vedení zpět při hře pět na tři, výhodu dlouhou 50 sekund však opět nevyužili. Následnou klasickou přesilovku navíc zkrátil faul Robinsona, který píchl holí Trávníčka a s pětiminutovým trestem putoval do kabin. Hosté už hráli do konce duelu v početní převaze, faul však potrestali až v nastavení, kdy situaci čtyři na tři ukončil dalekonosnou ranou Lukeš. 

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (0:0, 3:0, 0:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Robinson (Vas, Markovič), 26. Jiránek (M. Ondráček, M. Hruška), 35. D. Hruška (Mikulík, Šafránek) - 41. Kubát (Lukeš, F. Pavlík), 45. R. Pšurný (Trávníček, T. Pavelka), 50. Gula (R. Hanzl, Lukeš), 61. Lukeš. Rozhodčí: Lacina, Mrkva - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5, navíc Robinson (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4000 (vyprodáno).

Slavia: Hylák - Andrlík, Krstev, Pavlin, M. Hruška, Drahorád, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Micka, Jiránek, M. Ondráček. Trenéři: Razým a Srdínko.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Jan Srdínko (Slavia): "Měli jsme zápas dobře rozehraný, v první třetině jsme hráli dobrou obranu středního pásma a ve druhé jsme z toho dali nějaké góly. Vedli jsme 3:0 a pak jsme nedisciplinovaností a lehkovážností některých hráčů o vedení přišli. V sobotu si to s hráči rozebereme a připravíme se na další zápas. Dál to řešit není čas, zápasy jdou jeden za druhým. Robinsonův faul jsem neviděl, protože to bylo u střídačky hostů, ale je to jedna z věcí, které zápas rozhodly."
Jiří Šlégr (Litvínov): "Bylo to pro nás těžké utkání, musím pochválit soupeře za to, jak bránil. První třetinu jsme hráli ustrašeně a k ničemu jsme se pořádně nedostali. Chtěli jsme tlačit, ale nedařilo se nám. Najednou se to celé začalo otáčet a prohrávali jsme 0:3. V kabině jsme si ale řekli, že ve Varech to bylo stejné a skoro jsme to otočili, že v hokeji je všechno možné. Jsou to tři střely a soupeř to taky zvládl v jedné třetině. Řekli jsme si, že se o to pokusíme, i když jsme dohrávali na pět obránců. Mužstvo v sobě našlo především psychickou sílu a zvedlo pomyslný prapor, za což mu děkuji. Využili jsme i přesilovky, také za to jsme rádi." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články