Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Litvínov potvrdil, že se mu v Třinci nedaří. Obrat Ocelářů řídil tříbodový Marcinko

Více než čtyřleté čekání na výhru Litvínova v Třinci pokračuje. Chemici sice na ledě Slezanů vedli ve 24. kole extraligy po trefě Zdráhala, ale výsledkovou otočku na 4:2 zařídili Kundrátek, dvougólový Marcinko a Jaroměřský. Nic na tom nezměnilo ani snížení hostujícího Zygmunta v závěru. Oceláři se radovali popáté v řadě.

Hokejisté Třince se radují
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

Třinec měl první dvě šance utkání, které Roman ani Jašek nevyužili. Na druhé straně v 11. minutě udeřilo. Jarůšek vyhodil z vlastního pásma puk, který nezachytil bránící Doudera, a Zdráhal z úniku vymetl levý růžek. Stejný hráč mohl v přesilové hře zvýšit, ale jeho střelu od modré čáry zastavila pravá tyč.

"Začali jsme velmi dobře, vytvořili jsme si nějaký tlak a dokázali jsme s Třincem hrát vyrovnanou hru. Od druhé třetiny jsme ale přestali hrát. Nedohrávali jsme je, nechali jsme jim prostor a dělali si s námi, co chtěli. Je to takové čekání na smrt, když nejste aktivní a bojíte se něco zahrát," podotkl Zdráhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec – Litvínov

Domácí se poté tlačili dopředu a byli odměněni. Kundrátek si sjel na přihrávku Zadiny zpoza branky a vyrovnal. "Zápas se pro nás nevyvíjel moc dobře. Hlavně v první třetině, v které jsme hráli hodně vlažně. Pomohl nám ale vyrovnávací gól na 1:1 a ve druhé třetině jsme za to vzali," uvedl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

Druhá třetina patřila Třinci, který svou převahu vyjádřil jen jedním gólem. Jinak se jeho hráči předháněli v zahazování šancí a hlavní roli hrál Růžička, který spálil čtyři včetně sólového úniku. Elitní domácí útočník také při jedné hezké individuální akci trefil tyč, ale byl faulován a Oceláři následnou přesilovou hru využili. Jašek poslal puk na hranici brankoviště, kde jej usměrnil Marcinko špičkou čepele za záda Honzíka.

"Ve druhé jsme naprosto propadli, to byla nejhorší třetina, jakou jsme dosud měli. Je to pro mě nepochopitelné. Úplně jsme upustili od toho, co jsme chtěli hrát. To bylo jako na dobrovolném bruslení. Nevyhráli jsme jediný souboj, nebruslili jsme, netlačili jsme se do brány. Pro mě to bylo velké zklamání. Díky brankáři Honzíkovi jsme byli stále ve hře, rozdíl mohl být daleko vyšší," zlobil se litvínovský trenér Vladimír Országh.

Růžička se po pár sekundách poslední třetiny dostal po pasu Stránského podruhé v zápase do samostatného nájezdu, s bekhendovým blafákem ale neslavil úspěch. V dalším střídání ale domácí zvýšili. Po vyhraném vhazování pálil přesně od modré čáry Jaroměřský.

Litvínov se s porážkou nechtěl smířit. V dalším průběhu dvakrát zahrozil Hanzl, kontaktní branku ale dal v 56. minutě a zdramatizoval koncovku zápasu. Z přečíslení dvou na jednoho se prosadil Zygmunt po přihrávce Helta. V závěru se hrálo zejména v obranné třetině domácích, kterým zatrnulo zejména při šanci Jarůška. Třinec definitivně uklidnil Marcinko, který lobem z vlastního pásma trefil opuštěnou branku hostů.

24. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Kundrátek (F. Zadina, Marcinko), 31. Marcinko (Jašek, F. Zadina), 42. Jaroměřský (Jašek), 60. Marcinko - 10. P. Zdráhal (Jarůšek, Cibulskis), 56. Zygmunt (Helt). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Axman, Gebauer. Vyloučení: 2:5, navíc M. Stránský (Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, Jašek, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kurovský. Trenér: Varaďa.

Litvínov: Honzík - Irving, Ščotka, Štich, Cibulskis, Kudla, Demel - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Válek, M. Látal - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články