Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Litvínov potvrdil stoupající formu, Zlín udolal po prodloužení

Litvínov - Obhájce titulu z Litvínova se sice stále nezvedl ze dna tabulky, výhrou 3:2 nad Zlínem si ale zajistil čtvrté vítězství v uplynulých šesti zápasech. Litvínovští vedli již 2:0, Holíkova trefa a Ondráčkův zásah v oslabení ale Zlínu vybojoval alespoň bod. V poslední minutě prodloužení ale Hořava svým druhým zásahem v zápase rozhodl o tom, že na severu Čech zůstaly alespoň dva body. Zlín bodoval potřetí v řadě.

První větší příležitost přišla až v šesté minutě, když se Hanzl po buly prokličkoval až před Kašíka, ten si však s jeho poslední kličkou poradil. V 10. minutě nebezpečně z otočky vypálil Lukeš, jeho pokus ale mířil těsně nad branku a následně Hübl z bezprostřední blízkosti nedal.

Další šance domácích přišla v 16. minutě, kdy do puku plácl Hořava, ten skončil pouze na pravé tyčce. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, dočkal se totiž v 19. minutě, kdy otevřel skóre pohotovou dorážkou. V závěru první části měl další branku na hokejce Gerhát, jenže jeho teč skončila těsně vedle pravé tyčky.

Úvod druhé třetiny patřil hostům. Nejprve prověřil Januse Veselý střelou z mezikruží, poté Maruna rychlým švihem a záhy opět aktivní duo Veselý, Holík, ale ani jeden z nich si na litvínovského brankáře nepřišel. A tak přišel trest na opačné straně hřiště. Kubátovi stačilo v 28. minutě pouze nastavit hůl na Lukešovu nabídku a bylo to 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín

Zlínští zbraně nesložili, ba naopak. Sýkora prověřil Januse z pravého křídla, ten výtečně zakročil ramenem. V 32. minutě se aktivní hosté dočkali snížení skóre, o což se postaral po krásné Bukartsově nabídce Holík, který bekhendem poslal puk do branky. Severočeši v těchto fázích utkání tahali za kratší konec provazu, ale v závěru třetiny neuspěl nikdo z trojice Beranů Maruna, Čachotský a Kubiš.

Do třetí třetiny nastoupil místo Januse Horák a byl nešťastným mužem utkání. V 45. minutě ukradl Jánský puk obránci, ale zblízka nedokázal překonat Kašíka a následná Hüblova střela byla zblokována. Další šanci připravil pro Hübla aktivní Hořava, jenže dnešní litvínovský kapitán proti výtečnému Kašíkovi neuspěl. V 52. minutě se zčistajasna hosté dočkali vyrovnání. Ondráček v oslabení nahodil puk z rohu útočné třetiny na branku a Horák si nešťastně srazil puk hokejkou do branky.

Domácí byli jako opaření z vyrovnávací trefy, ale ani hosté neměli už žádné střelecké příležitosti, a tak utkání dospělo do prodloužení. V něm se z dorážky prosadil svým druhým gólem v utkání Hořava a Litvínov si tak připsal důležité dva body. 

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 3:2 v prodloužení (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. M. Hořava (Kubát, Hanzl), 28. Kubát (Lukeš, Hübl), 65. M. Hořava (Z. Sklenička, F. Pavlík) - 32. P. Holík (Bukarts), 52. Ondráček (Kubiš, Urbanec). Rozhodčí: Hribik, Horák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3860.

Litvínov: Janus (41. Horák) - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, Pavelka - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Válek, Havlíček, Gerhát - Jurčík, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira. 

Radim Rulík (Litvínov): "Měli jsme určité úseky, kdy jsme nehráli vůbec špatně, ale naopak jsme měli také hluché chvilky. Tím pádem byla hra vyrovnaná. Hosté hráli obezřetněji do obrany, ale myslím si, že k nám přijel Zlín vyhrát. Chtěli jsme tři body, to se nám bohužel nepovedlo, ale jsme rádi, že jsme rozdílový gól vstřelili my a připsali si dva body."
Juraj Jurík (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání. Dali jsme šťastnou druhou branku. Domácí mužstvo hrálo velice dobře přesilové hry, v nichž nám se moc nedařilo. Chtěli jsme prodloužení uhrát do nájezdů, ale bohužel jsme to nezvládli. Domácí měli lepší bojovnost, takže si bod navíc zasloužili více." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články