Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Litvínov opět doma prohrál. Tři body Plzni vystřelil v závěru Kracík

Plzeň zvládla náročný program se ctí. Ze tří utkání ve čtyřech dnech vytěžili indiáni sedm bodů. Poslední příspěvek přidali v duelu 15. kola extraligy v Litvínově, odkud si odvezli vítězství 3:1. Nerozhodný stav zlomil minutu a dvacet sekund před koncem utkání Jaroslav Kracík a vstřelil vítězný gól. Verva doma po nezdaru s Olomoucí nezvládla druhý zápas.

Plzeňský Vojtěch Budík letí ze souboje s Janem Myšákem z Litvínova
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

První příležitost si připsal ve třetí minutě Vracovský, domácí brankář Honzík jeho střelu vyrazil a poté si poradil i s dorážkou Vlacha z pravého křídla. Na druhé straně se vyznamenal i Frodl: Pavelka nahazoval puk na branku, k dorážce se dostal Helt, ale hostující brankář výtečně zakročil.

Další šance následovala vzápětí jako přes kopírák, tentokrát na Frodla nevyzrála dvojice Petružálek, Jarůšek. V 13. minutě byl sám před litvínovským brankářem Vracovský, Honzík jeho pokus vyrazil betonem. Závěrečnou šanci první části měl mladíček Myšák, v pádu trefil pouze brankovou konstrukci.

Úvod druhé třetiny byl z obou stran opatrný. První šance přišla až v 26. minutě, kdy se Kracík šikovně pokoušel přelstít Honzíka zpoza branky, ten si však se štěstím poradil. Na druhé straně se po rychlé kombinaci nedokázal zblízka prosadit Hanzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Plzeň

V polovině utkání přišly velké šance hostí. Nejprve v početní výhodě pálil Eberle, poté vyslal bombu od modré čáry Gulaš, ale Honzík svůj tým dokázal podržet. Nepovedlo se mu to až v 35. minutě, kdy otevřel skóre zápasu Kaňák, který si sjel od modré a pohotovou střelou zavěsil.

První šance závěrečné třetiny přišla v podání Straky, který zblízka nedokázal prostřelit výborně chytajícího Honzíka. Vyrovnat mohl na druhé straně Gerhát, ale z dorážky mu nebylo přáno - Frodl vyrazil puk nad branku. V 45. minutě se už domácí dočkali, když Hanzl našel zpoza branky Helta a ten z mezikruží zamířil přesně.

Hra se poté na obou stranách uklidnila a oba týmy se soustředily výhradně na defenzivní práci. V 59. minutě přišlo zčistajasna rozhodnutí. "Ve třetí třetině jsme se k tomu vrátili, ale bohužel jsme v závěru kvůli chybě jednotlivce inkasovali. Mrzí nás to, protože poslední tři zápasy se výkonnostně zvedáme. Věřili jsme, že dokážeme něco uhrát," uvedl domácí kouč Jiří Šlégr.

Domácí obrana zapoměla na Kracíka, který z trestné lavice uháněl na Honzíka a s přehledem zakončil. Pojistku do prázdné domácí branky přidal Eberle.

"Na trestné jsem se modlil, aby tam něco nespadlo. Když jsem se vracel na led, tušil jsem, že Hübl to bude chtít prohodit, tak jsem s tím trochu počítal a vyšlo to. V zakončení jsem se snažil nahrát, ale nešlo to, tak jsem vystřelil k tyčce," popsal Kracík svou první branku v sezoně, která byla hned také vítězná.

"Celé utkání to byla přetahovaná. Dotáhli jsme na 1:1, ale v závěru jsme udělali dvě hrubé chyby a ta druhá nás stála zápas. Ani jsme si v kabině k tomu nic neřekli, rozebereme si to až další den. Nebylo by dobré, kdybychom na sebe teďko v kabině začali řvát," řekl Honzík.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 45. Helt (M. Hanzl, J. Petružálek) - 35. L. Kaňák (F. Suchý, Gulaš), 59. Kracík, 60. Eberle (P. Straka). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 4896.

Sestavy:

Litvínov: Honzík - Jánošík, T. Pavelka, Baránek, Ščotka, Štich, L. Doudera - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček - od 21. navíc Zygmunt. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Kracík, Pour - Rob, Roman Vlach, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kantner, Kolda, Vracovský. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Špaček.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články