Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Litvínov nesrazily ani dvě hrubky a Boleslav porazil na nájezdy

Litvínov - Mladá Boleslav se do čela extraligy nevrátí. Středočeši dvakrát prohrávali na ledě obhájce titulu z Litvínova, který ale dvěma obřími hrubkami v obraně nechal svého soupeře dostat se zpět do zápasu. Utkání Severočeši ovládli až v samostatných nájezdech, když rozhodl Hüblův pokus. Litvínov tak podruhé v řadě zvítězil 3:2, znovu po penaltách a znovu díky svému nejlepšímu střelci v sezoně.

Utkání Mladá Boleslav - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mladoboleslavští se šňůrou tří zápasů bez ztráty bodu v zádech začali skvěle a domácí mohli děkovat brankáři Janusovi, že je hned v úvodních vteřinách podržel při Látalově velké šanci. Ve čtvrté minutě ale fauloval Jarůšek a Litvínov trestal. Skleničkovu ránu ještě gólman Rittich pokryl, pohotově zareagoval i na Martynkovu dorážku, ale Trávníček už za jeho záda puk protlačil a oslavil svůj 800. start v české nejvyšší soutěži.

V deváté minutě, kdy hráli v pěti proti čtyřem hosté, byl v hlavní roli Žejdl. Nejprve se nechal na středu hřiště obrat o kotouč, Hübl ho posunul na Lukeše, ten uháněl sám na Ritticha a zkusil zakončení mezi betony, ale jedním z nich Rittich za svými zády vytěsnil puk vedle levé tyče. Žejdl následně na druhé straně hledal Látala, který už by zakončoval do prázdné branky, ale jeden z domácích hráčů přihrávku vypíchl.

Nelehkou chvilku si pak prožil bek Vervy Pavlík, jenž dostal pukem do obličeje. Ale do hry se poté vrátil. Ve 12. minutě už bylo po kuriózní situaci vyrovnáno. Hanzl se ve vlastním obranném pásmu přetahoval na buly s Urbanem do té doby, než sám poslal kotouč na gólmana Januse a dokonale ho zaskočil. Před přestávkou jel na litvínovského gólmana ještě sám Klimenta, ale nedal.

První výrazně zajímavější momenty ve druhé části přinesla přesilovka Litvínova pět na tři o délce 72 vteřin. Pouhé dvě sekundy před jejím skončením zakončil zblízka ze vzduchu Jánský a sudí po kontrole s kolegou u videa hraniční situaci k radosti domácích uznal. Na druhé straně vypadl puk před Musila, ale Janus ho vychytal. Faulem se však provinil Hořava a i hosté si zkusili takřka minutu hru v pěti proti třem, jenže bez efektu.

Ve 45. minutě už však Mladoboleslavští dosáhli podruhé na vyrovnání a opět kuriózně. Janus se vydal za nahozeným pukem, jenže na kruhu upadl, takže navrátilec z trestné lavice Bárta kotouč následně v klidu dovezl do prázdné branky. Janus vzápětí vše napravil, když famózně vychytal Žejdla, jenž zakončoval přečíslení dvou na jednoho.

Další šance rozhodnutí nepřinesly a šlo se do prodloužení. V něm se tváří v tvář Rittichovi dostal Trávníček, jenže nedal, a i proto rozhodovaly nájezdy. Výborný nedal, Hübl parádně uspěl. Janus pak vychytal Žejdla, Lukeš nedal, jenže Musil také ne.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Trávníček (Martynek, Z. Sklenička), 28. Jánský (Kubát, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Hübl - 12. Urban, 45. Bárta. Rozhodčí: Hrubý, Šír - Zavřel, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3634.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Písařík, Gerhát, M. Hořava - I. Řehoř, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Ovčačík, Kučný, Trška - M. Látal, D. Výborný, Bárta - Hyka, Urban, Pacovský - Musil, Žejdl, Lenc - Jarůšek, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Radim Rulík (Litvínov): "Inkasovali jsme dvě kuriózní branky. Boleslav podobně kuriózní gól dala i ve Varech. Ale předvedená hra soupeře byla dobrá, je to bruslivé mužstvo a mají svou kvalitu. Hubený náskok za stavu 2:1, co jsme měli, tak jsme neudrželi. Šlo se do prodloužení a my jsme rádi, že jsme získali druhý bod. Když jsme během utkání neproměnili sólové nájezdy, tak jsme nemohli pomýšlet na víc."
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jeli jsme sem s velkým respektem a pokorou, přestože víme, že soupeř nevstoupil do sezony tak, jak by si asi představoval. Ale víme o jeho síle. Připravovali jsme se na přesilovky s tím, že soupeř při nich má úspěšnost více než 22 procent. Absolutně nám to ale nevyšlo - oba góly, které nám dal, byly v přesilovkách. Vstup do utkání jsme neměli šťastný, přesto jel paradoxně Látal po 20 vteřinách sám na bránu. Ale jinak byl soupeř aktivnější, lepší. Pak se hra vyrovnala, podle toho, jak se zápas vyvíjel, tak lze říci, že jsme spokojení s bodem, protože jsme de facto nevstřelili ani gól." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy