Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Litvínov narazil už popáté za sebou, Zlín udeřil ve druhé třetině

Zlín protáhl špatnou sérii Litvínova už na pět porážek. Tentokrát se litvínovští hokejisté marně snažili před vlastními fanoušky vyzrát na nepříjemnou hru Zlína. Ten zápas rozhodl čtyřmi góly ve druhé třetině. Až za stavu 0:4 se v poslední části hry trefil za domácí Jarůšek, ale Okál brzy druhým gólem v zápase zmrazil naděje domácích, kteří nakonec prohráli 2:6. 

Litvínov - Zlín, Lukáš Válek z Litvínova a brankář Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Zápas se lámal v první třetině, ubránili jsme tlak domácích, to byl základ. Poté jsme proměnili přesilové hry v druhé třetině. Máme přesilové hry naučené a někdy se to povede jako dneska, že to tam napadá. Je to pěkné, že jsme vyhráli osm zápasů z deseti, musím říci, že se na to pěkně dívá," řekl zlínský útočník Zdeněk Okál

První šanci utkání měl ve třetí minutě domácí Kašpar, který se řítil na Kašíka, na poslední chvíli mu ale stačil puk vypíchnout obránce Nosek. Další příležitost měl Hanzl, bohužel pro domácí ani na dvakrát nedokázal Kašíka propálit. Následovala Lukešova bomba od modré a Jarůškova dorážka, zlínský gólman ale chytal výborně.

První příležitost hostujícího týmu přišla v desáté minutě, Nosek našel rozjetého Okála, který střelou z první provětral betony domácího Januse.

"Škoda, že jsme se nedostali do vedení. Myslím si, že první třetina nebyla vůbec špatná a měli jsme víc ze hry než Zlín," litoval litvínovský František Gerhát.

V druhé části se střelcům dařilo mnohem více a hosté zápas rozhodli ve svůj prospěch. Nejprve v 26. minutě v přesilové hře otevřel skóre po pěkné kombinaci Ferenc. O čtyři minuty později zvýšil po chybě v domácí obraně Dufek. Třetí gól přidal Okál a čtvrtý Claireaux. A bylo rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín

"Jakmile jsme proměnili první přesilovou hru, tak jsme si věřili. Poté jsme hráli už náš hokej a hlavně jsme se uklidnili. Dávali jsme si to pěkně na hokejku a dávali jsme branky skoro do prázdné," pochvaloval si útočník hostů Jakub Šlahař.

Ve 48. minutě se podařilo snížit Jarůškovi, ale žádný obrat se nekonal. Klid zpět na zlínské hokejky vrátil Okál.

Litvínov zásluhou přesilovkové branky Mahboda snížil ještě jednou, poslední slovo měl ale v přesilovce pět na tři hostující Nosek. Litvínov tak potřetí v sezoně prohrál pět utkání za sebou.

"Asi nikdo tady neví, jak z toho ven. Nejlepší je asi začít úplně od znova, pořádně makat a jezdit po zadku. Nic jiného nám nezbývá," řekl domácí Richard Jarůšek. "Další zápas musíme jednoznačně vyhrát. Z toho se pak konečně nějak odrazit. Stále věřím, že tým má na play-off," uvedl Gerhát na klubovém webu.

Jindřich Kotrla, asistent litvínovského kouče, konstatoval, že rozhodly individuální chyby litvínovských hráčů ve druhé třetině. "Bohužel jsme dostali lekci v produktivitě. Sice jsme soupeře přestříleli, ale když jejich brankář vidí, tak vše pochytá. Chtěli jsme hrát na sedm obránců, proto se Pavelka nedostal do hry. Poté jsme museli uznat naše pochybení, protože dokud tu bude, musíme ho využívat na sto procent."

Zlínský asistent Robert Svoboda viděl klíč k úspěchu v ubráněném oslabení v první třetině. "Na druhé straně jsme byli úspěšní v našich přesilových hrách. Domácí se poté nadechli, ale od stavu 4:1 jsme to už zvládli a jsme rádi, že máme tři body."

HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 2:6 (0:0, 0:4, 2:2)

Branky a nahrávky: 48. Jarůšek (M. Hanzl), 57. Mahbod (Kašpar, M. Hanzl) - 26. Ferenc (Šlahař, Okál), 30. Dufek (Freibergs, Claireaux), 32. Okál (Honejsek, Freibergs), 35. Freibergs (Dufek), 53. Okál (Honejsek, Šlahař), 60. D. Nosek (Šlahař). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Komárek, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 4865.

Litvínov: Janus - L. Doudera, Jánošík, Kudla, Kubát, Říha, Ščotka, od 40. navíc T. Pavelka - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Kašpar, Gerhát, Válek - Helt, Zygmunt, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Herman. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články