Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Litvínov na České Budějovice umí, ke druhé výhře v sezoně přispěl výrazně Demel

Také podruhé v sezoně vyhrál Litvínov nad Českými Budějovicemi. Hokejisté Vervy v 26. kole extraligy doma uspěli 3:2. Důležitou trefu v oslabení přidal obránce Patrik Demel a připsal si také asistenci. Dva body a stejný zápis měl i forvard Patrik Zdráhal.

Litvínovský Richard Jarůšek tečuje před Dominikem Hrachovinou z Motoru
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Po opatrném úvodu se do první slibnější šance dostal ve třetí minutě domácí Estephan, brankář Hrachovina byl však připraven. V sedmé minutě ale již opora Motoru neměla šanci zasáhnout. Po rychlém protiútoku a Demelově krásné přihrávce zakončoval Zdráhal do prázdné branky.

Severočeši posíleni vedoucím gólem zvýšili aktivitu, druhý gól ale i kvůli jistému Hrachovinovi nepřidali. Vyrovnat mohl ve 13. minutě Bindulis, jenže trefil pouze tyč. O pár vteřin později jej na druhé straně napodobil Straka. V 17. minutě hosté vyrovnali a pomohla jim k tomu chyba Balinskise v rozehrávce, po níž Ondráček prostřelil Godlu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – České Budějovice

Verva poté nevyužila první přesilovou hru, v polovině utkání se ale prosadila v oslabení. Čtyři sekundy před návratem Hrbase na led prostřelil Hrachovinu nečekaně Demel. Ve 39. minutě měl na hokejce vyrovnání Holec, Godla ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval.

Na začátku třetí části přiblížil domácí výhře důrazný Jarůšek, jenž překonal Hrachovinu v početní výhodě. Utočník Vervy měl při dalším střídání opět velkou šanci, tentokráte ale puk za brankáře Motoru neprotlačil. Hosté mohli snížit v přesilové hře, faul Hübla však potrestat nedokázali. Stejně nezvládl uklidnit domácí z brejku Lukeš, který nemířil přesně.

V závěru sice hosté nevyužili další početní výhodu, v dlouhé power-play ale přece jen Hanzl snížil. Vyrovnat se již hostům nepodařilo, sérii čtyř venkovních zápasů tak začali porážkou a nenavázali na předešlé tři výhry na kluzištích soupeřů.

26. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Motor České Budějovice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. P. Zdráhal (Demel, P. Straka), 30. Demel (P. Straka), 43. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan) - 17. Ondráček, 60. M. Hanzl (Gulaš, Vondrka). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Zíka, Ganger. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Balinskis, Baláž, Stříteský, Demel, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, P. Straka - F. Lukeš, V. Hübl, Chalupa - Jarůšek, Sukeľ, Kudrna - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Šenkeřík, Percy, Bindulis, M. Jandus, Vráblík, Štich - Karabáček, D. Voženílek, Vondrka - Gulaš, Pech, Holec - Ondráček, M. Hanzl, Abdul - Valský, Šoustal, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Vladimír Růžička (Litvínov): "Byl to zápas o chybách. I my jsme ji udělali a soupeř po ní srovnal na 1:1. Pak jsme dali šťastný gól na 2:1, ale víceméně to byl vyrovnaný zápas. Podle mého to byl i s ohledem na omezený počet diváku divný zápas, ale jsme hrozně rádi, že se nám ho podařilo vyhrát. Budějovice jsou nepříjemný soupeř."

Jaroslav Modrý (České Budějovice): "Neodehráli jsme špatné utkání, měli jsme dobré pasáže, ale udělali jsme pár individuálních chyb a stálo nás to zápas. Litvínov hrál zodpovědně a o pár detailů byl lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články