Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Litvínov měl nakročeno k výhře, ale Hradec spasily dvě trefy v rozmezí 82 sekund

Další bolestná ztráta Litvínova. Hokejisté Hradce Králové totiž na ledě Vervy otočili ve 13. kole extraligy zápas a vyhráli 4:3. Mountfield uspěl v devátém vzájemném zápase se Severočechy za sebou. Dvěma góly se na výhře hostů podíleli Radek Smoleňák a Jordan Perret. Domácí vedli ve 28. minutě 3:1, třetí výhru v řadě ale nakonec nepřidali.

Utkání Litvínov – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

O ideální vstup hostů do zápasu se postaral již po 25 sekundách kapitán Smoleňák, který využil prostoru před litvínovskou brankou a našel si ideální místo pro zakončení.

Domácí se po chvilce z inkasované branky oklepali a v 6. minutě mohl vyrovnat Stehlík, v samostatném nájezdu však brankáře Lukeše nepřekonal. Vyrovnat se Vervě povedlo až v polovině první třetiny, kdy v přesilové hře tečoval Irvingovu střelu od modré čáry Straka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Hradec Králové

Po několika slibných šancích na obou stranách se skóre potřetí změnilo ve 25. minutě, kdy Východočeši nechali zcela volného Zdráhala, který si po střele k tyči připsal pátý gól v sezoně.

Hosté, v jejichž sestavě si extraligový debut připsal šestnáctiletý útočník Šimek, následně přidali, šance Lalancetteho ani Klímy ale gólem neskončily. V početní výhodě tak Litvínov mohl své vedení navýšit. Domácí se sice minutu nemohli vůbec dostat do útočného pásma, pak se ale ke střele dostal Estephan a zamířil přesně.

Ve 32. minutě však Hradec Králové se štěstím snížil, když Perretův zřejmě zblokovaný střelecký pokus přeletěl Godlu v litvínovské brance. Mountfield, který v minulé sezoně vyřadil Litvínov v předkole play-off, se tlačil za vyrovnáním a domácí držel zejména pozorný Godla.

Severočeši ale byli za pasivitu potrestáni. Ve 47. minutě vyrovnal se štěstím Smoleňák a o 82 sekund později dokonal obrat pohotově tečující Perret. Hosté poté sice nevyužili dvě přesilové hry, mrzet je to ale nemuselo. Litvínov nedokázal vyrovnat ani v dlouhé power-play a ani v pátém domácím zápase v sezoně tak nedokázali naplno bodovat.

13. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:4 (1:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. P. Straka (Irving, A. Kudrna), 25. P. Zdráhal (L. Stehlík, Gerhát), 28. Estephan (Stříteský, Irving) - 1. Smoleňák (Oksanen), 32. Perret (Gaspar, Jergl), 47. Smoleňák (Cingel), 49. Perret (Jergl, Kevin Klíma). Rozhodčí: Hodek, Sýkora - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3, navíc Irving - Perret oba 5 min. Využití: 2:0. Diváci: 2663.

Sestavy:

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Kolář, D. Zeman - Jarůšek, Gerhát, P. Straka - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - Havelka, Latta, L. Stehlík. Trenér: Országh.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Šalda - Smoleňák, Cingel, Oksanen - Orsava, Lalancette, Lev - Jergl, Kevin Klíma, Perret - P. Šimek, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články