Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Litvínov má čtvrtou výhru v řadě, proti Mladé Boleslavi se blýskl Irving dvěma góly

Litvínov se veze na vítězné vlně v pravý čas. Čtvrté vítězství v řadě si připsal ve 49. kole extraligy proti Mladé Boleslavi po obratu, když prohrával 0:1 i 1:2, ale nakonec se radoval 6:3. Dvěma trefami k tomu pomohl obránce Irving, útočník Lukeš zaznamenal čtyři body za gól a tři asistence.

Utkání Litvínov – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Dáváme docela dost gólů, daří se nám i venku. Dobře napadáme a hrajeme dobře do obrany, navíc Godlič (Denis Godla) chytá výborně. Celý tým do jednoho hráče maká, jednou se to muselo zlomit. Musíme v tom pokračovat a dobře se připravit na play-off," uvedl Lukeš.

V úvodu utkání se hosté bránili při Bernadově vyloučení, ale Ščotka ani Hübl své šance neproměnili. Na druhé straně zahrozil Jääskeläinen a v polovině úvodní části se Mladá Boleslav dočkala vedení.

Kousal ještě z levé strany Godlu z úhlu nepřekonal, ale puk prošel na druhou stranu k Flynnovi, který už zamířil přesně. Vzápětí mohl zvýšit Stránský. Hosté odolali při Szturcově trestu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Mladá Boleslav

"Vstoupili jsme do zápasu dobře, ale výpadek ve druhé třetině nás stál celý zápas a body. Mrzí to, musíme porazit Hradec, Třinec i Spartu a uvidíme, jestli budou ostatní vyhrávat, nebo prohrávat," řekl útočník Mladé Boleslavi Pavel Kousal k boji o první čtyřku znamenající přímý postup do čtvrtfinále.

Litvínov odpověděl ve 22. minutě, kdy se dostal puk za pravý kruh k Lukešovi, který trefil přesně k protější tyčce Růžičkovy branky.

Ve 25. minutě vrátil hostům vedení střelou od modré čáry přes clonu před Godlou bek Fillman. Za 28 sekund ale odpověděl obránce Irving, jenž se trefil z pravého kruhu.

Při Dlapově trestu se domácí neprosadili, ale ve 31. minutě se dostal sám před Růžičkou k puku Hübl a otočil stav. Hned za 11 sekund mladoboleslavského gólmana překonal od modré čáry Irving a připsal si už 11. trefu v sezoně.

Mladé Boleslavi nepomohl k návratu do hry Zemanův trest a ve 35. minutě už Středočeši prohrávali o tři branky.

Jarůškovo nahození se vydal za branku zachytit Růžička, ale puk se odrazil od mantinelu ke Zdráhalovi, který snadno skóroval do prázdné branky. Při Šcotkově trestu se nepodařilo snížit Ciencialovi ani Bičevskisovi.

Domácí si hlídali náskok a navíc mohli ve 46. minutě zvýšit, ale Lukeš trefil tyč. O chvilku dříve měl šanci i Hanzl. V 56. minutě při Lukešově vyloučení snížil Jääskeläinen.

O chvíli později pomohla hostům tyčka po Zygmuntově zakončení. Při power-play Středočechů dovršil výsledek do prázdné branky Pospíšil.

HC Litvínov - BK Mladá Boleslav 6:3 (0:1, 5:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. F. Lukeš, 25. Irving (F. Lukeš), 31. V. Hübl (F. Lukeš, Balinskis), 31. Irving (Jarůšek, M. Hanzl), 35. P. Zdráhal (Jarůšek), 60. Pospíšil (F. Lukeš) - 10. Flynn (P. Kousal, O. Najman), 25. Fillman (A. Zbořil), 56. Jääskeläinen (D. Šťastný, Ševc). Rozhodčí: Šír, Pilný - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:3, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 0:1.

Litvínov: Godla - Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Havelka, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Szturc. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články