Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Litvínov i popáté zůstal doma bez bodu. Vary duel otočily a potvrdily venkovní formu

Ujali se vedení, ale ani to jim k bodům nepomohlo. Hokejisté Litvínova i v pátém domácím utkání sezony prohráli. Verva v rámci 18. kola extraligy padla s Karlovými Vary 1:2 a připsala si celkově už šestou porážku ze sedmi duelů v ročníku. Energie naopak zvládla i třetí vystoupení venku s plným bodovým ziskem a svou první brankou v karlovarském dresu v soutěžním utkání se o to postaral ve 48. minutě útočník David Kaše, dočasná posila z Philadelphie.

Utkání Litvínov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Zápas se hodnotí těžko, protože nemáme žádné body a prohráli jsme. Měli jsme dost velký problém s jejich rychlými útočníky. Věděli jsme, že je to brejkové mužstvo, ale i přesto jsme je pouštěli do brejkových situací. Dlouho jsme byli blízko k nějakému bodovému zápisu, měli jsme i nějaké šance, ale musíme při nich být daleko důraznější. Prohra mrzí, protože body zvenku jsou dobré, jen když to potvrdíme doma," řekl trenér Litvínova Vladimír Országh.

Do sestavy Litvínova se vrátil útočník František Lukeš a naopak z ní vypadl Kanaďan Samson Mahbod. Energie se musela v ofenzivě obejít bez Jakuba Lauka a nenastoupil ani Tomáš Vildumetz, do hry se dostali Jan Hladonik a debut v extralize si odbyl jednatřicetiletý Martin Kadlec zapůjčený z prvoligového Sokolova.

"Martin Látal doléčuje zranění, Sam Mahbod s Petrym (Jakubem Petružálkem) trénují a v případě potřeby je vytáhneme zpět. Je to samozřejmě signál do mužstva. Máme v mužstvu rozdílové hráče, kteří momentálně rozdíloví nejsou. Očekáváme od nich nějaké věci a samozřejmě nad nimi nelámeme hůl," komentoval Országh absence v útoku.

Hned v úvodu mohl otevřít skóre Kadlec, ale v úniku ztroskotal na Godlovi. Za Litvínov zahrozil Zygmunt a velkou možnost měl po Jarůškově akci Zdráhal, ale minul odkrytou branku. V čase 6:29 už změnil bezbrankový stav Hanzl, který se prosadil z dorážky po Ščotkově střele odražené od zadního mantinelu.

Domácí se ubránili při Havelkově vyloučení, ale ve 13. minutě už Karlovarští vyrovnali. Po Kašeho přihrávce se z pozice mezi kruhy trefil nejlepší střelec Energie Flek, který si připsal šestý gól v sezoně. Otočit stav mohl o dvě minuty později Kaše. Strážce hostující branky Novotný si poradil s Myšákovým pokusem.

Hned po pauze zahrozil litvínovský Helt. Severočeši se ubránili při dvou vyloučeních za příliš mnoho hráčů na ledě a po faulu Hübla, který zmařil Redlichovu šanci. Energie přestála oslabení po Kadlecově faulu a ve 33. minutě mohla otočit stav, jenže Flek v úniku na Godlu blafákem do bekhendu nevyzrál.

Na přelomu druhé a třetí části Litvínov odolal při Heltově pobytu na trestné lavici. Ve 45. minutě se přes Myšáka dostal opět sám před Godlu Flek, ale litvínovský gólman jeho forhendové zakončení zlikvidoval. V čase 47:59 se radovali Západočeši. Kaše se po průniku od levého mantinelu dostal před Godlu, blafákem do bekhendu dosáhl první branky v sezoně a v šesti duelech si polepšil na šest bodů.

"Říkal jsem si, že už by to gól chtělo. Nějaké šance jsem v minulých zápasech měl. Nějak se to nedařilo, ale bylo hlavně důležité, že jsme vyhrávali. Dneska jsem to prolomil, jsem za to hrozně rád a doufám, že to takhle půjde dál," uvedl Kaše.

Verva nedokázala odpovědět při Mikúšově trestu a stav se nezměnil ani v závěrečné power-play, v jejímž závěru si domácí vytvořili tlak.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. M. Hanzl (Ščotka, P. Zdráhal) - 13. Flek (D. Kaše), 48. D. Kaše (Hladonik, Flek). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, Klouček. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Bez diváků.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Válek - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Karlovy Vary: F. Novotný - M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Hladonik - M. Kadlec, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články