Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Litvínov dotáhl duel v Třinci do prodloužení, ale poslední slovo měl Nestrašil

Vypadalo to po dvou brankách Marka Daňa na pohodovou cestu za třemi body, ale Třinec si duel 35. kola extraligy zkomplikoval. Oceláři ztratili vedení 2:0, ale Litvínov nakonec udolali díky brance Andreje Nestrašila 3:2 v prodloužení. Verva prohrála popáté v řadě, během série získala dva body a skórovala jen sedmkrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Litvínov

"Mrzí nás, že jsme zápas neotočili. Body potřebujeme a jeden navíc by byl skvělý. Hlavně nás mrzí přesilovka na konci, tam jsme mohli rozhodnout," řekl litvínovský brankář Denis Godla, který kryl v utkání 38 střel. "Dáváme málo branek, to musíme zvednout a nějaké zápasy urvat i nějakými škaredými góly. Je potřeba se víc tlačit do brány, tím přijdou i góly," doplnil.

Daňo si podmanil minulý vzájemný zápas v Třinci, už v čase 7:17 měl na kontě hattrick, a také tentokrát mu patřil úvod. Z rychlého výpadu po levé straně otevřel v páté minutě skóre a za 157 sekund zvýšil po pasu Hudáčka zpoza branky střelou z ostrého úhlu.

Litvínov se vrátil do hry v 11. minutě využitou přesilovou hrou. Od bruslí několika domácích hráčů se dostal puk v předbrankovém prostoru k Sukeľovi, který napoprvé promáchl, ale opakovaným pokusem překonal Mazance.

Hosté ožili a Abdul promarnil dvě šance. V brejku dva na jednoho ale ani nevystřelil a při druhé akci nepřehodil Mazancův beton. Na druhé straně předložil Havránek v přečíslení puk Hudáčkovi, který ale nepřelstil Godlu.

Zhruba v polovině utkání se k Chalupovi odrazil puk před odkrytou třineckou branku, ale v rychlosti jej netrefil ideálně. Vzápětí Oceláři prohýřili dvouminutovou přesilovou hru, během které zaujal Godla gentlemanským gestem. Z obou trestů uplynulo 21 sekund, když rozhodčí signalizoval vyloučení Marcinka za sekání do chráničů brankáře Litvínova, který ale přiznal, že nešlo o faul.

"Pustil jsem (při zákroku) hokejku a rozhodčí zvedl ruku. Řekl jsem mu, že to nebylo tak vážné. Nějakou malou sekeru jsem asi cítil, takže možná i byla. Nevím. Ale taky jsem to trochu přihrál, tak jsem vyloučení raději odvolal," popsal Godla situaci. "Udělal jsme to, co jsem považoval za vhodné, a nakonec se to možná i vyplatilo."

Godla byl za fair play hru odměněný, i díky obětavosti spoluhráčů přežil těžké chvilky, a navíc jej ve třetí třetině dvakrát zachránila tyč po střelách Romana v oslabení a Voženílka.

To už platil stav 2:2, který zařídil ve 43. minutě individuální akcí Kudrna. Litvínov poté ještě neužitkoval dvacet sekund dlouhou přesilovku pět na tři. V prodloužení byl aktivnější Třinec. Hrehorčák ani Hudáček si ještě na Godlu nepřišli, ale v čase 64:04 rozhodl Nestrašil po průniku z levé strany.

"Trošku jsme začali vymýšlet," přiznal Daňo. "Ztráceli jsme puky okolo modrých čar a soupeř se chytil. Měli rychlé protiútoky, párkrát nám ujeli dva na jednoho. Škoda ztraceného bodu, ale samozřejmě jsme rádi i za dva," podotkl.

35. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 7. Daňo (L. Hudáček), 65. Nestrašil - 11. M. Sukeľ (Hlava, Š. Stránský), 43. Kudrna (D. Zeman, Estephan). Rozhodčí: Hradil, Stano - Gebauer, Synek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4571.

Sestavy:

Třinec: Mazanec - Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.

Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel, Strejček - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, Gut, P. Straka - Chalupa, Jurčík, Šalda. Trenér: Mlejnek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články