Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov chce proti Liberci potvrdit vzrůst formy

Potvrdit vzrůstající formu se v 15. kole hokejové extraligy pokusí poslední Litvínov, který hostí letos tápající Liberec. V pátečním programu se odehrají také hned dva šlágry, v nichž se mezi sebou utkají týmy z vedoucího kvarteta. Třetí Třinec se pokusí sesadit vedoucí Plzeň, na kterou ztrácí dva body. Zpět do čela může jít ale také Kometa, kterou čeká souboj s Hradcem Králové. Přímý přenos utkání Litvínov – Liberec sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Utkání Litvínov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Litvínovu se podařilo přerušit dlouho sérii proher, když proti těžkým soupeřům Plzni a Kometě Brno urval dvě vítězství v prodloužení, respektive po samostatných nájezdech. Litvínovský celek završí těžký domácí trojboj duelem proti jedenáctému Liberci, který má o čtyři body navíc, ale venku má zcela shodnou bilanci s Vervou: 7 zápasů - nula bodů.

Rozjetý Třinec jde na vedoucí Plzeň

Třinec znovu zabírá a čtyři výhry z posledních pěti kol Oceláře přiblížily na dostřel vedoucí Plzni, kterou teď hostí. "Je to pro nás druhý zápas za sebou na domácím ledě proti týmu z úplné špičky tabulky. O kvalitách Plzně se stejně jako u Komety nemusíme bavit. Budeme chtít předvést znovu poctivý výkon a poprat se o tři body," řekl třinecký kouč Václav Varaďa, který dlouhodobě postrádá jen zraněného Petružálka a Rotha.

Plzeň zůstává jediným mužstvem, které od začátku sezony jen jedinkrát nebodovalo. A přes poslední porážku v Litvínově prodloužila bodovou sérii na dvanáct zápasů. Škoda navíc již může nasadit do boje novou posilu, obránce Jakuba Kindla. "Domluva s Plzní se odehrála prakticky během jednoho dne, bylo to opravdu rychlé. Myslím, že mi chvilku bude trvat, než se dostanu do optimálního zápasového tempa, ale už se nemůžu dočkat pátku, až mi to konečně začne," těšil se Kindl.

Kometa chce napravit zaváhání proti Hradci

Kometa poprvé v sezoně prohrála dva zápasy po sobě a získala v nich pouze jeden bod. Na špici tabulky vystřídala Brňany při stejném bodovém zisku Plzeň. "Žádné panice nepropadáme. Prohru v Litvínově ani tolik neberu, protože jsme dokázali v závěru zápasu třemi góly srovnat skóre. Ale v Třinci nebyl náš výkon ideální. Doplatili jsme opět na zbytečné fauly a hrou v oslabení nabízíme soupeři zisk převahy," řekl Kamil Pokorný.

Utkání Hradec Králové - Kometa Brno
zdroj: twitter.com/MountfieldHK

Hradec Králové považuje v současné době za tým s nejlepší formou. "Po špatném začátku je na vítězné vlně. Což je pro nás velká výzva. Chceme se prosadit útočnou hrou," dodal Pokorný. Kometa stále postrádá zraněného obránce Ondřeje Němce a chybět už bude i Káňa, který zamířil na hostování do Olomouce. Hradec Králové se po nepovedeném rozjezdu herně zvedl a rázem se dostavily i výsledky. Vítězná šňůra zahrnuje i mimořádnou sérii 245 minut a 27 vteřin bez inkasované branky, což je týmový rekord soutěže.

"Zlepšení hry v defenzivě je základem i pro zlepšení ofenzivy. To se projevilo, i když nelze říci, že je všechno ideální. Stále je co zlepšovat. Potěšující je, že se zvedá i střelecká produktivita. Na tom, že jsme v posledních zápasech neinkasovali nebo jen minimálně, mají hlavní podíl vynikající výkony Patrika Rybára, který doslova zavřel svoji branku," uvedl kouč Václav Sýkora.

Pardubice chtějí zapomenout na Hradec  

Pardubice před zápasem se Zlínem nechávají za zády debakl 0:6 z derby v Hradci Králové a chtějí se vrátit k čtyřzápasové bodové sérii, která mu předcházela. "Berani jsou tým, se kterým chceme bojovat o umístění v tabulce. Domácí prostředí musíme využít k tomu, abychom získali všechny body," zdůraznil trenér Miloš Holaň.

"Ve Zlíně nás ve druhém kole dovedly k výhře taktická hra a vynikající výkon brankáře Kacetla. Celý tým hrál obětavě a disciplinovaně. Teď nás čeká úplně jiné utkání, potřebujeme vstřelit první branku a udávat tempo. Musíme hrát od začátku aktivně a snažit se o to, abychom zápas překlopili v náš prospěch třeba už v první třetině," dodal Holaň.

Berani v posledních dvou zápasech nebodovali a v tabulce klesli na desáté místo. "Potřebujeme už bodovat a utkání zvládnout. Nejsme v depresi po vysoké prohře s Vítkovicemi (3:7). Pardubicím chceme oplatit prohru, kterou nám uštědřili hned v prvním extraligovém Ŕpase ve Zlíně. Mají v týmu kvalitní hráče, trápí je ale nevyrovnané výkony. Vyhrají na Spartě a potom vysoko prohrají v derby s Hradcem Králové," poznamenal Robert Svoboda, který bude mít místo potrestaného útočníka Veselého k dispozici Fořta z Přerova. Na marodce jsou obránci Nosek, Řezníček, Horák a slovenský útočník Illo.

Chomutov touží přerušit černou sérii

Chomutov potřebuje co nejdříve přetrhnout sérii pěti porážek, během níž si připsal jen bod. Příležitost k tomu bude mít doma s Mladou Boleslaví. Severočeši ale čekají na domácí výhru už od poloviny září a čtyři zápasy. "Nepotěšili jsme fanoušky domácími výhrami, protože jsme brali tři body jenom jednou. Díky bohu, že se nám podařilo patnáct bodů uhrát venku," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný. Mladá Boleslav prohrála venku čtyři z posledních pěti utkání. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články