Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov chce přidat pátou výhru, Třinec se v repríze semifinále představí v Hradci Králové

Litvínov, dosavadní lídr tabulky, bude v pátém kole extraligy hájit na ledě nováčka z Karlových Varů stoprocentní bilanci. Severočeši mají ze čtyř duelů plný počet bodů, o bod méně má Hradec Králové, který doma hostí třinecké Oceláře. O první bodový zisk bude usilovat Chomutov, který přivítá Plzeň.

Utkání Hradec Králové - Třinec
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Bezchybný Litvínov se představí v Karlových Varech

Litvínov vede tabulku o bod před druhým Hradcem Králové, oproti kterému má ještě zápas k dobru. "Všichni kluci makají a plní to, co se řekne. Loni jsme si vždy něco řekli, ale pak jsme si dělali, co jsme chtěli. Z toho byly individuální chyby, teď to hrajeme úplně jednoduše. Máme čtyři vyrovnané lajny, gól může dát každý," řekl litvínovský útočník František Lukeš, který ve středu oslavil 36. narozeniny a vládne se sedmi body produktivitě soutěže.

Karlovarskou Energii čeká poslední ze série čtyř domácích zápasů. Načala ji výhrou nad Mladou Boleslaví 4:0 a potom prohrála s Třincem 0:2 i se Zlínem 2:4. "Po prohrách v posledních dvou zápasech potřebujeme zapracovat především na naší hře. Chyby nás stály cenné body," uvedl asistent trenéra Tomáš Mariška. V plném tréninku je od pondělka po zranění bek Michal Plutnar a vrátit se do hry by mohl i další zadák Matic Podlipnik.

Co stojí za obrodou Litvínova? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Chomutov jako jediný ještě nebodoval a vyzve nejlepší tým základní části uplynulého ročníku a obhájce bronzu. "Budeme se snažit hrát pořád stejně, ale musíme být disciplinovaní, abychom se nedostávali do oslabení. Musíme se víc tlačit do brány, protože gólů dáváme pomálu. Kdyby se zopakoval zápas z minulé sezony, kdy jsme vyhráli 7:6, bylo by mi to úplně jedno, hlavně abychom měli body," řekl chomutovský obránce Ronald Knot.

Plzeň po úspěšném startu výhrou nad Libercem 4:0 v dalších třech zápasech už naplno bodovat nedokázala a jen v jednom z nich vyhrála. Po dvou prohrách ale v neděli slavila na ledě Vítkovic vítězství 2:1 v prodloužení. "Pro nás je to psychická vzpruha. Dva body z Vítkovic jsou cenné, máme se od čeho odpíchnout," pochvaloval si kapitán Milan Gulaš.

Třinec se pokusí nastartovat proti Hradci Králové

Hradecký Mountfield po úvodní prohře na Spartě 0:4 vyhrál čtyřikrát za sebou a v úterý v předehrávce 27. kola vrátil v O2 areně Pražanům úvodní prohru a uspěl po výsledku 2:1 v prodloužení. "Jsme rádi, že nám to takhle klape. Teď nás čeká série Třinec, Karlovy Vary a Kometa. Těžká utkání, musíme dobře zregenerovat a připravit se teď na Třinec," prohlásil hradecký útočník Radovan Pavlík.

Třinec kvůli muzikálu ve Werk Aréně pokračuje v sérii venkovních zápasů. Prohru v Liberci se pokusí napravit v Hradci Králové. "Vstup do sezony jsme si představovali jinak. Musíme se poučit z chyb a jít dál. Kluci pracují, samozřejmě máme nějaké připomínky, ty si ale necháme pro sebe," řekl druhý třinecký trenér Marek Zadina. Oceláři postrádají marody – obránce Vladimíra Rotha a útočníky Jiřího Polanského a Martina Růžičku.

Své první moravské derby v sezoně absolvují Olomouc a Vítkovice po výsledkově nepovedených zápasech v posledním kole. Ostravanům jdou v uplynulých třech letech vzájemné souboje výrazně lépe a z posledních čtrnácti duelů pouze ve dvou nebodovali.

"Chceme-li být úspěšní, musíme oproti utkání v Hradci hodně přidat. Po dvou prohrách bychom chtěli znovu zabrat," přál si olomoucký trenér Zdeněk Moták, který sám ve Vítkovicích jako hráč i trenér v minulosti působil. Na straně Kohoutů se pak proti mateřskému klubu postaví také trio Zbyněk Irgl, Petr Kolouch a Petr Strapáč.

Vítkovice až ve čtvrtém kole přišly o první body a na Hanou jedou složit reparát. "Musíme do toho jít stejně, jako jsme odehráli první tři kola. Olomouc je zejména v domácím prostředí velice houževnatý a silný soupeř, ale pokud podáme stoprocentní výkon, máme na vítězství," řekl vítkovický kouč Jakub Petr. Ostravanům schází zraněný Daniel Kurovský.

Liberec jede do Zlína, Sparta se představí v Mladé Boleslavi

Zlín se pokusí navázat v duelu proti Liberci na výkon z nedělního zápasu v Karlových Varech, kde vyhrál 4:2 a opět zabral po dvou prohrách. "Hráli jsme zodpovědně v defenzivě. Ale stále se potýkáme se zbytečnými vyloučeními, kterými nabízíme soupeřům možnost skórovat. V posledním utkání jsme oba góly inkasovali v oslabení," podotkl kouč Robert Svoboda.

Beranům stále chybí dvě zraněné útočné opory Zdeněk Okál s Antonínem Honejskem a také potrestaný obránce Jakub Ferenc. "Nejsme bohužel stále kompletní. Ale věřím, že se navzdory oslabení prosadíme a napravíme prohru z minulého domácího zápasu s Hradcem Králové," dodal Svoboda.

Liberec po úvodních dvou kolech bez bodu i bez gólu vyhrál v Chomutově 3:1 a doma nad Třincem 4:1. "Změnil se přístup ke hře, zjednodušili jsme ji. Nehráli jsme nic komplikovaného, střílet, dávat to do brány a hrát ze zajištěné obrany. To se nám povedlo. Góly tam teď už padají," popsal útočník Michal Bulíř recept na zlepšení, kterého se Bílí Tygři budou snažit držet i ve Zlíně.

Mladá Boleslav po třech utkáních bez bodu zabrala v neděli na ledě mistrovské Komety Brno a povzbuzena výhrou 2:0 chce proti Spartě na třetí pokus uspět poprvé i doma. "Jestli nás něco musí nakopnout, tak prostě tohle vítězství. Dřeli jsme jako tým, semkli jsme se. V Brně jsme nakoukli na cestu, po které bychom chtěli jít. Tak snad se nám to podaří," uvedl mladoboleslavský útočník Dominik Pacovský.

Sparta bodovala ve čtyřech z pěti utkání na startu sezony a v úterý v předehrávce s Hradcem si připsala druhou prohru. "Spoustu zápasů jsme odbojovali, máme hodně zblokovaných střel. Ve většině utkání jsme byli i produktivní, to je pozitivní. Machy (Matěj Machovský) chytá skvěle. Je škoda těch dvou bodů, stejně tak i prohra ve Vítkovicích mrzí. Ale je to teprve začátek sezony, jsou věci, na kterých musíme pracovat. Čeká nás hodně zápasů," uvedl kapitán Sparty Petr Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články