Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberecký Lakatoš: Loni jsme všechno vyhrávali 4:0, letos to je jiné

Liberec - Mistři z minulé sezony ve čtvrtfinálové sérii přehráli Plzeň 4:2 na zápasy. Postup Liberce do dalších vyřazovacích bojů nebyl ale zdaleka tak jednoznačný jako v loňské sezoně. Útočník Tygrů Dominik Lakatoš říká, že letošní ročník extraligy se s tím předchozím vůbec nedá srovnávat. V semifinále narazí Severočeši na Chomutov, podle Lakatoše by mohla hrát roli fyzická únava Pirátů po náročném předkole i čtvrtfinálové sérii. 

Plzeňský celek ve čtvrtfinálové sérii dokázal obhájce titulu potrápit. Podle Lakatoše si Liberec po dvou úvodních vítězných duelech příliš nepřipouštěl, že se jim může postup do semifinále ještě zkomplikovat. "Po těch dvou zápasech, co jsme předvedli doma, jsme čekali, že to bude rychlá série. Ale opak byl pravdou. Hráli výborný hokej. A klobouk dolů před tím, jak hráli," ocenil Lakatoš soupeře z Plzně. 

Západočeši ztěžovali Libereckým zápasy kvalitní hrou v přečíslení. "Říká se, že zápasy rozhodují přesilovky. Před Plzní smekám, protože jejich přesilovky opravdu lámaly zápasy. Přesvědčili jsme se o tom v prvním utkání venku, kdy jsme dostali tři góly," řekl Lakatoš. 

Liberecký útočník odehrál v loňském play-off za Tygry 12 zápasů, ze kterých letos může čerpat zkušenosti. Podle Lakatoše je letos situace ve vyřazovacích bojích ale zcela odlišná. "Teď to je úplně něco jiného než minulou sezonu, kdy jsme to všechno vyhrávali 4:0 na zápasy. Teď jsme narazili na soupeře, který hrál výborný hokej. Takže pro mě to bylo úplně něco nového. A jsem rád, že jsem dostal šanci si zase zahrát play-off," zhodnotil severočeský střelec čtvrtfinálovou sérii. 

Je nám líto, video expirovalo.
Lakatoš: Chomutov má výborné přesilovky, musíme se připravit

Lakatoš loni v play-off během dvanácti utkání nasbíral pět bodů, letos má na svém kontě čtyřbodový zisk už po čtvrtfinále. "To není jenom o mně. To je o tom, jak dostávám prostor a s jakými spoluhráči hraji," vysvětlil své bodové skóre. 

V semifinále Liberec narazí na Chomutov, který postoupil ze čtvrtfinále přes hokejisty Třince. "Chomutov je výborný tým. Mají výborné přesilovky a my se na to musíme co nejvíce připravit." Piráti mají za sebou ale náročně předkolo, ve kterém odehráli pět utkání s Mladou Boleslaví a šestizápasovou čtvrtfinálovou sérii s Třincem. "Nějakou roli to hrát samozřejmě bude. Odehráli skoro o polovinu zápasů víc, než máme odehráno  my. Takže v nohách a v energii to asi znát bude. My do toho musíme vlétnout a doufat, že budeme hrát ten náš skvělý hokej," uzavřel Lakatoš. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články