Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Liberecké naděje podržel Kváča. Spadl mi kámen ze srdce, přiznal

Liberecké naděje na postup podržel skvělým výkonem ve čtvrtém zápase play-off hokejové extraligy. K návratu série do Prahy pomohl čtyřiadvacetiletý brankář třiceti zákroky, zejména v závěru utkání zlikvidoval několik velkých šancí. "Spadl mi kámen ze srdce, že můžeme pokračovat dále," přiznal po výhře Kváča.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Liberec - Sparta

"Nechtěli jsme samozřejmě mít dnes konec sezony. Možná proto je ta euforie a radost na naší straně trochu větší, nicméně je to stále jen jeden krůček. Sérii jsme vrátili do Prahy a já jsem obrovsky rád," uvedl Kváča.

Liberecká brankářská jednička se blýskla hlavně v závěru zápasu, kdy nejprve ukradla fantastickým zákrokem jasný gól Michalu Řepíkovi a vzápětí lapila také velkou šanci Filipa Chlapíka, který byl blízko vyrovnání na 3:3.

"Byly to důležité situace pár minut do konce. Nicméně od toho tam jsem a neviděl bych to tak, že to byly jasné góly. Chtěl jsem prostě chytit puk a nechtěl jsem vidět soupeře se radovat. Někdy vás trefí všechno, ale jak se říká, taky se všechno dá pustit. Já musím být na každou střelu a situaci připraven, protože to může být nakonec rozhodující," uvedl Kváča.

Týmový výkon je cesta k úspěchu

Klíčem k první výhře Bílých Tygrů v sérii byl vedle vynikajícího Kváčova výkonu také fakt, že se liberečtí hráči poprvé střelecky prosadili při hře pět na pět. “Do každého zápasu dáváme naprosté maximum. Chceme válčit, bojovat o každý metr ledu a dnes jsme předvedli parádní výkon. Navíc podpořený góly nejen v přesilovce. Sparta má ale vysoké, důrazné obránce, přes které je těžké se prosazovat. Kluci však makají a jdou do toho s obrovským nasazením," uvedl reprezentační gólman s tím, že k úspěchu vede jen týmový výkon. "Na tom můžeme stavět a porazit každého," řekl.

Liberci k úspěchu pomohla i disciplinovaná hra, za celý zápas nehrál ani jedno oslabení. "Faulů jsme v předchozích zápasech měli opravdu hodně a Sparta má výborné přesilovky. Nechceme zkrátka být na druhé straně na trestné lavici, každého hráče potřebujeme. Myslím si, že když to rozhodčí oboustranně trochu pouští, že to nakonec prospívá hokeji a hře samotné," uvedl Kváča. Věří, že Severočeši uspějí i v pondělí v Praze a vynutí si další prodloužení série.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články