Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Liberecká mizérie pokračuje, pátou porážku v řadě zapsali Bílí Tygři se Zlínem

Krize Liberce bobtná. Hokejisté ze severu Čech totiž v 25. extraligovém kole prohráli se Zlínem 2:4 a v nejvyšší soutěži se před soupeřem museli sklonit už popáté za sebou, doma neuspěli čtyřikrát v řadě. Dvěma góly se na výhře hostů podílel Pavel Kubiš, který tak oslavil jubilejní 800. zápas v nejvyšší soutěži.

Hokejisté Zlína slaví branku
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Je to pro mě určitě hezký den. Věděl jsem, že to má přijít, ale radši jsem na to moc nemyslel. Trochu jsem se bál, protože z Liberce moc výhry nevozíme, ale naštěstí se to povedlo. Branky samozřejmě také potěší, ale výhra je nejdůležitější, tři body jsme potřebovali," uvedl Kubiš.

Do utkání lépe vstoupili domácí, kteří navíc hned po minutě dostali možnost početní výhody. Se střelou Rosandiče i dorážkou Vlacha si ale poradil brankář Kašík. Po skončení přesilové hry Rachůnek krásně našel Lence, Kašík se ale skvěle přesunul.

Udeřilo tak na druhé straně a do vedení šli hosté. Z první vážnější šance otevřel gólový účet zápasu na brankovišti osamocený Kubiš. Tygři mohli rychle odpovědět, ale Zachara vychytal Kašík. Výborný zákrok si následně připsal také strážce liberecké svatyně Pavelka, který parádně lapil šanci Karafiáta. Poté hráli Severočeši v početní výhodě a do Lencovy přihrávky se opřel Vlach, jenž střelou bez přípravy vyrovnal - 1:1.

Druhou část začínali Berani přesilovkou a vzali si své vedení zpět. Herman nabil na modrou čáru Novotnému, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnání měl na hokejce hned vzápětí Zachar, tváří v tvář Kašíkovi ale neuspěl. A tak se trefili znovu Zlínští, když Gazdův pas zpoza branky uklidil za Pavelkova záda pohotový Ondráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

"Vyšla nám první třetina, měli jsme na co navázat, Liberec také není tolik v herní pohodě. Dařilo se nám držet krok, přidávali jsme branky, to nás uklidnilo. Věřili jsme, že to dokážeme dotáhnout do konce," řekl Kubiš.

Liberec se snažil o rychlou odpověď, Lenc ale v ideální pozici mířil těsně vedle. Hra se poté rychle přelévala a šance byly k vidění na obou stranách. Pavelka podržel svůj tým při střele Ference, Kašík zase zneškodnil nebezpečné pokusy Knota a Jelínka.

Domácí trenér Augusta do třetí třetiny proházel útočné formace a Liberec se musel tlačit dopředu. V dobré palebné pozici se ocitnul Hrabík a Kašík měl s jeho střelou plné ruce práce.

Berani už se ve třetím dějství nikam nehnali a soustředili se na bránění svého náskoku. V 51. minutě utkání ale vybojoval v útočném pásmu puk Lenc, po jehož krásné přihrávce vrátil domácí na dostřel Birner.

Bílým Tygrům dodala vstřelená branka energii a rázem jich byl plný led. Zlín ale v čele s výborným Kašíkem s vypětím všech sil odolával. Liberec to ještě v samém závěru zkusil při hře bez brankáře, zlínské vítězství ale podtrhnul svým druhým gólem v utkání Kubiš.

"Náš výkon už byl o něco lepší než v posledních zápasech. Bohužel je vidět, že nejsme v ideální pohodě a na každý gól se strašně nadřeme. Naopak sami z každé malé chybičky ihned inkasujeme. Celkově se z naší hry a z hokejek vytratila lehkost. K vítězství nám prostě vždy něco chybí," řekl obránce Liberce Ronald Knot.

Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. J. Vlach (Lenc, Rosandič), 51. Birner (Lenc, Filippi) - 8. Kubiš (Vopelka), 22. M. Novotný (Karafiát, Kubiš), 26. Ondráček (Gazda), 59. Kubiš (Vopelka, Ferenc). Rozhodčí: Hradil, Horák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1.

Liberec: J. Pavelka - Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, Havlín - Pekař, Filippi, Birner - Lenc, Bulíř, T. Rachůnek - Šír, P. Jelínek, A. Musil - Zachar, Hrabík, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Zlín: Kašík - Řezníček, Ferenc, M. Novotný, Dluhoš, Gazda, Žižka - Karafiát, Herman, Köhler - Vopelka, Honejsek, Kubiš - Václavek, P. Sedláček, Okál - Šlahař, Poletín, Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články