Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Liberec zvládl taktický duel s Třincem, Will má sedmou nulu

Liberec - Na Štěpána připravila extraliga atraktivní souboj dvou týmů z čela tabulky mezi Libercem a Třincem, po němž se náskok vedoucích Ocelářů ztenčil na pouhý bod po prohře Slezanů 0:3 v taktickém a herně opatrném duelu. Bílí Tygři postupně využili otevřená okénka v třinecké obraně, když se prosadili v každé třetině. Brankář Severočechů Roman Will si připsal už sedmou nulu v sezoně.

Liberecký brankář Will v utkání proti Kaneovi z Třince
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Předvedli jsme perfektní a organizovaný výkon a byli lepším týmem. Zaslouženě jsme tak před výbornou návštěvou dokázali porazit vedoucí tým tabulky. Nuly si samozřejmě vážím, měl jsem dost štěstí, protože to kolem mě zvonilo," řekl po utkání Will.

Lépe začal domácí Liberec a Hamerlík, který v třinecké brance nahradil nemocného Hrubce, musel být hned od začátku ve střehu. Se střelami Vitáska a Jánošíka si ale poradil. Na druhé straně protáhnul Willa tvrdou ranou Nosek. Poté se v ideální pozici ocitnul domácí Ordoš, Hamerlík jeho ránu vytěsnil ramenem.

Třinečtí zahrozili z protiútoku, Will však stačil sklapnout své betony proti ráně Hrni. V 16. minutě pak měl domácí brankář velké štěstí, protože střela Kanea se hned dvakrát odrazila od tyče. Do vedení tak šli v samém závěru první třetiny Bílí Tygři, když se krásnou individuální akcí blýsknul Ordoš a otevřel skóre.

"První třetina byla velmi vyrovnaná, bohužel jsme inkasovali těsně před koncem první části. To by se nemělo stávat a myslím, že to hrálo později velmi důležitou roli. Ve druhé a třetí třetině už byli domácí lepším týmem, měli převahu a přidali další dva góly. My jsme se ještě snažili s výsledkem něco udělat, Liberečtí nás ale do šancí moc nepouštěli," uvedl gólman Třince Peter Hamerlík.

Hned po minutě druhé části trefil tyč dělovkou od modré čáry Vitásek. Následně hráli Oceláři přesilovku, největší šanci měl však domácí Vantuch. V polovině utkání pak překazila Kaneovi již podruhé v zápase gólovou radost tyč Willovy branky. Na druhé straně najížděl na Hamerlíka osamocený Vantuch, tváří v tvář třineckému brankáři ale neuspěl.

Dalšího okénka v hostující obraně poté využil Jelínek – ani jeho únik ale ke gólu nevedl. Ve 38. minutě už se však Severočeši dočkali. Po Stránského přiťuknutí se tvrdou ranou bez přípravy prosadil Krenželok. Stejný hráč pak ještě chvíli před druhou sirénou orazítkoval horní tyč třinecké branky.

Potřetí pak dostal kotouč za Hamerlíka v úvodu třetí třetiny Pyrochta. Rozhodčí však po poradě s kolegou u videa branku neuznal kvůli kopnutí puku. Třinec se mohl dostat do hry v početní výhodě, Maroszovu střelu ale pokryl Will. Ve 49. minutě tak znovu udeřili Bílí Tygři a do tříbrankového vedení je poslal Stránský. Třinec se ještě snažil s výsledkem něco udělat, v pohodě hrající Liberec ho však do žádných šancí nepouštěl a v poklidu kontroloval své vítězství.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Ordoš (Vitásek, L. Krenželok), 38. L. Krenželok (J. Stránský, P. Jelínek), 49. J. Stránský (Bartovič, Šimek). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 7287.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Třinec: Hamerlík - Hrabal, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, Jank, L. Doudera - J. Petružálek, Marosz, Hrňa - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Filip Pešán (Liberec): "Vstup do utkání se nám celkem povedl, hrálo se ve vysokém tempu. Dokázali jsme Třinec zatlačit, hosté měli však největší šanci, když trefili tyčku. Od poloviny zápasu už jsme tahali za delší konec provazu a vyjádřili svou převahu i gólově. Třinec byl sice nebezpečný v brejcích, ale obrana v čele s brankářem Willem si se vším poradila. Vyhráli jsme zaslouženě."

René Mucha (Třinec): "Utkání jsme začali dobře, první třetina byla vyrovnaná. Bohužel jsme v závěru třetiny dali domácím trochu více prostoru a inkasovali jsme branku. Podle mého názoru to ale nebyl zlomový moment utkání. Zlomová byla pro nás druhá část, kdy jsme měli přesilovky, Liberec nás ale k ničemu nepustil. Pak jsme opět sami inkasovali a od té doby jsme vypadli z role, prohrávali jsme osobní souboje a nedokázali se udržet na puku. Ve třetí třetině už nás domácí k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články