Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Liberec zareagoval na první porážku a proti Olomouci úspěšně složil reparát. Schwarz vychytal nulu

Bílí Tygři zapomněli na úvodní porážku sezony a Olomouc zdolali v osmém kole extraligy 2:0. Liberečtí dvakrát udeřili v prostřední třetině, kdy se prosadili Michal Bulíř s Tomášem Havlínem. Brankář Marek Schwarz si připsal první čisté konto v sezoně. Hanáci prohráli potřetí v řadě.

Radující se hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Mám ze zápasu fantastický pocit. Jsem moc rád, že jsme dokázali zápas dovést do vítězného konce. Nebylo to nic lehkého. Kluci mi hodně pomohli, hráli výborně směrem dozadu. Nedovolili soupeři dostat se k dorážkám a také jsem všechny střely dobře viděl. Týmově jsme odehráli parádní zápas a osobně jsem také samozřejmě spokojený," řekl Schwarz.

V úvodu utkání ale Schwarz příliš práce neměl. To jeho protějšek Konrád byl hned od začátku v permanenci a proti šanci Ordoše musel vytáhnout první ostrý zákrok. První přesilovku zápasu si zahráli domácí a blízko vedoucímu gólu byl Filippi, Konrád ale se štěstím branku uhájil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Olomouc

Poté se osmělili také hosté z Olomouce a Schwarz si připsal dobré zákroky proti šancím Tomečka a Irgla. V samém závěru první třetiny se až před Konráda protáhnul Filippi, mířil ale těsně vedle.

Severočeši byli aktivnějším týmem také na začátku druhé části a ze svého tlaku vytěžili vedoucí branku. Skóre utkání otevřel jemnou tečí Hudáčkovy rány Bulíř. Za hosty mohl vzápětí odpovědět Nahodil, Schwarz se blýskl pohotovým zákrokem.

"Byl to hodně vyrovnaný zápas. Olomouc hrála velmi dobře. Šance byly na obou stranách, nás podržel Marek Schwarz. První branka byla hodně důležitá a v podstatě rozhodla utkání. Byla to pěkně sehraná akce, já měl štěstí, že se mi podařilo puk tečovat," prohlásil Bulíř.

Udeřili tak znovu domácí. Obránce Havlín si sjel až na kruh pro vhazování a ranou nad Konrádovo rameno poslal Bílé Tygry do dvoubrankového vedení. Hanáci mohli odpovědět v přesilové hře, Schwarze ale prakticky neohrozili. Další branku Liberce tak mohl přidat unikající Krenželok, tváří v tvář Konrádovi však neuspěl. Po rychlém protiútoku byl poté blízko gólu olomoucký Olesz, jenže Schwarzovi pomohla horní tyč.

V závěrečném dějství se nejprve tlačil do šance hostující Tomeček, Schwarz mu ale opět zkazil radost. Na opačné straně pak sebral Birnerovi téměř jistý gól famózním zákrokem Konrád. Olomoučtí poté zvýšili obrátky a Schwarz měl najednou plné ruce práce. Blýskl se zejména proti Irglovi, který zůstal na brankovišti zcela nehlídaný. V závěru utkání pak sáhli hosté ke hře bez brankáře, Liberec ale své vítězství ubránil.

"Z mého pohledu jsme odehráli dobrý a vyrovnaný zápas. My jsme ale opět selhali v koncovce, protože šancí jsme si vypracovali opravdu hodně. Měli jsme na to si odsud nějaké body odvést. Musíme být ještě důraznější a více se tlačit do koncovky," uvedl olomoucký útočník Zbyněk Irgl.

8. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Bulíř (L. Hudáček, T. Hanousek), 33. Havlín (Šmíd, P. Jelínek). Rozhodčí: Jeřábek, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 6849.

Liberec: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Knot, Kotvan, Graborenko - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, A. Rutar, Švrček, Hlaváč - Kořenek, Klimek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - V. Tomeček, Skladaný, Hecl. Trenéři: Moták a Tomajko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články