Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Liberec zareagoval na problémy v brankovišti, pod Ještěd přichází Hrachovina

Po letním odchodu Romana Willa do Švédska dosavadní brankáři Liberce nepřesvědčili, a tak přišla očekávaná reakce. Vedení Bílých Tygrů se rozhodlo i vzhledem k 55 inkasovaným gólům v 16 zápasech angažovat Dominika Hrachovinu, který na začátku sezony působil ve švýcarské Ambri-Piottě. Nový muž v brankovišti by mohl zasáhnout už do prvního duelu po reprezentační přestávce proti Litvínovu.

"Dominik se nenachází v ideální fázi své jinak skvěle rozjeté kariéry. Byť je ještě stále velmi mladý, má za sebou úspěšné roky ve Finsku, ale také poslední dvě nepodařená angažmá v KHL a Švýcarsku. Rozhodně mu ale nechybí chuť a síla se sezonou něco udělat. I to je důvod, proč jsme se rozhodli jej přivést do Liberce," uvedl sportovní ředitel Tygrů Filip Pešán.

Hrachovina, který získal dva tituly ve finské lize s Tapparou Tampere a jako trojka se představil i na mistrovství světa v roce 2018, chytal na začátku sezony za Ambri-Piottu. Do Švýcarska přišel jako náhrada za zraněnou jedničku Benjamina Conze a podepsal smlouvu do začátku listopadové reprezentační přestávky. V pondělí ale klub podle očekávání opustil.

V Liberci Hrachovina doplní Marka Schwarze a letní posilu Justina Peterse. "Na klíčové pozici brankáře zatím nejsme moc spokojeni. Bohužel se nemůžeme s Dominikem domluvit na delším kontraktu, protože od další sezony má platnou smlouvu ve Finsku," řekl Pešán. Hrachovina podepsal v Liberci smlouvu do dubna 2020.

Situaci v Liberci ohledně brankářské otázky se věnoval Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články