Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec zabral v Boleslavi, Středočechy porazil poosmé v řadě

Mladá Boleslav - Liberec v Mladé Boleslavi znovu potvrdil, proč je pro Bruslařský klub neoblíbeným soupeřem. Už poosmé v řadě totiž Bílí Tygři svého soupeře porazili, tentokrát si poradili na ledě Mladé Boleslavi 3:0, když si góly rozvrhli po jednom do každé třetiny. O výhře Liberce, který si připsal pátou letošní extraligovou výhru, rozhodli Bulíř, Lakatoš a Svačina.

Slavící hokejisté Liberce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

První třetina měla vcelku vyrovnaný průběh. Liberec měl ale navrch ve skóre, poté co v šesté minutě potrestal první prohřešek proti pravidlům dnešního zápasu, jehož se dopustil Ďurač. Už po 22 vteřinách ho předčasně vrátil do hry Bulíř, kterého výtečně našel bekhendovou přihrávkou Krenželok.

Lašák pak dobře přečetl Lencovy myšlenky na zakončení, v 15. minutě přišla další velká možnost Středočechů, jenže Urban s Pospíšilem své přečíslení ve dvou na jednoho k vyrovnání nedotáhli. Na druhé straně Šimkova bomba jen těsně minula branku střeženou gólmanem Lukášem.

Druhé dějství nabídlo zcela jiný obraz hry. Zatímco Lašák se musel místy nudit, Lukáš byl neustále v permanenci a hrálo se takřka výhradně na polovině domácích. Jenže Liberečtí se - v souladu s dosavadním průběhem sezony - trápili v koncovce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Liberec

Ve 23. minutě zahrozil po návratu z trestné lavice tečující Urban, ale to bylo od Bruslařského klubu na dlouho vše. Ve 31. minutě chybělo trochu více štěstí ke gólové radosti Vantuchovi, jenž parádní ranou orazítkoval horní tyč, a puk se poté odrazil těsně před brankovou čáru. Ještě před druhou přestávkou přesto po vyjetí od zadního hrazení zvýšil Lakatoš.

Domácí se ale nevzdávali. Hned zkraje třetí dvacetiminutovky je nastartovala přesilovka. Tu nevyužili, ale na konci 43. minuty měl při další signalizované početní výhodě "tutovku" Pospíšil, jenže z tří metrů nepochopitelně minul odkrytou branku.

Když pak ve 47. minutě chyboval za svou brankou Lukáš, jehož obral o kotouč Bartovič, předložil ho Svačinovi a ten snadno zvýšil na 3:0 pro hosty, bylo zřejmé, že Mladoboleslavští si budou muset na úspěch proti nedaleko sídlícímu sokovi ještě nějaký čas počkat. 

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Bulíř (L. Krenželok, Šimek), 39. Lakatoš, 47. Svačina (Bartovič). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4015.

Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Voráček, Hanzlík, Kurka, Kučný, Trončinský, Pastor - M. Látal, Vampola, Lenc - Pospíšil, Urban, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Jiránek - Ďurač, Musil, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Derner, Vitásek, Mojžíš, Pyrochta, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek. 

František Výborný (Mladá Boleslav): "Myslím, že dnes bylo důležité, kdo dá v utkání první gól. Liberec to nakoplo a nás to naopak srazilo, byli jsme pak hodně křečovití, což byla voda na liberecký mlýn. Liberec získával jistotu a vracel se ke svému projevu z minulé sezony. Po druhé třetině, která byla z naší strany křečovitá, jsme sice hodně chtěli, ale už druhý gól byl podle mého názoru hřebíčkem do naší rakve. Liberec nás předčil v osobních soubojích a utkání pak kontroloval až do konce."
Filip Pešán (
Liberec): "Odehráli jsme velmi disciplinovaný zápas, co se dodržování taktiky i vylučování týká. Poučili jsme se z toho zápasu v Litvínově, kde jsme také nebyli horším týmem, ale byli jsme často vylučovaní a prohráli jsme. Dnes nás podpořil vynikajícím výkonem Jánko Lašák, jenž nás ve zlomových situacích podržel. Za jeho nulu jsme pak bojovali až do konce. Tři body jsme si zasloužili." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články