Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec vydřel výhru proti Varům a potřetí v řadě bere tři body

Liberec - Mistrovský Liberec se v extralize pomalu dostává do formy, díky které v minulé sezoně vybojoval titul. Proti trápícím se Karlovým Varům nepředvedl ideální výkon, přesto dokázal vyhrát 2:0 a potřetí v řadě tak vyhrál za tři body. Oba góly Bílí Tygři vstřelili v přesilovkách, na úvodní trefu Krenželoka v první třetině navázal v poslední části Lakatoš.

Bílí Tygři se představili domácímu publiku po více než dvou týdnech a sérii čtyř venkovních duelů. A jako by chtěli svým fanouškům to dlouhé čekání vynahradit, začali utkání zostra. Na hostujícího gólmana Závorku se valil jeden útok za druhým a Západočeši odolávali jen s vypětím sil.

Bílým Tygrům pomohla k dobrému rozjezdu přesilovka. Sice ji nevyužili, ale dostali hosty pod tlak. Ten pokračoval a vyústil v další početní výhodu. V ní už se domácí prosadili. Přihrávku Radivojeviče zpoza branky uklidil přesně do horního rohu Krenželok. I po úvodní brance domácí pokračovali v náporu, ale Závorka byl pozorný. Vyznamenal se po střelách Ordoše, Šimka a v závěru třetiny i Vlacha.

Druhé dějství začalo přesilovkou Západočechů, ale nápor a tlak nepřišly. Naopak domácí se po oslabení vrhli opět do útoku, jenže Závorka jejich pokusy likvidoval. Nevyzráli na něj ve velkých šancích Bulíř ani Bližňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Karlovy Vary

Když byl v polovině třetiny vyloučen domácí Bartovič, hosté se ani nedokázali usadit před Lašákem. Naopak domácí mohli zvýšit vedení: Krenželok s Jelínkem jeli dva na jednoho, ale Jelínek přestřelil branku. V poslední minutě před druhou přestávkou měl šanci Bulíř, po odrazu puku od zadního mantinelu ale netrefil prázdnou branku.

V úvodu třetí dvacetiminutovky se blýskli oba brankáři. Nejprve Lašák zneškodnil dělovku Tomečka, poté Závorka vychytal Ševce. Ve 48. minutě se v přesilovce trefili domácí podruhé; po skrumáži překonal Závorku mladý reprezentant Lakatoš. Gól ale musel potvrdit až videorozhodčí.

O chvíli později vybídl s chutí hrající Bulíř ke skórování Radivojeviče, jenže ten netrefil puk ideálně a minul branku. V 52. minutě se vyznamenal domácí brankář Lašák, když zlikvidoval samostatný únik Stloukala. O minutu později se před Závorkou objevil elitní bek domácích Šimek, ale ve skórování mu v poslední chvíli zabránili obránci hostí. Závěr utkání se dohrával ve znamení tlaku domácích, ale na skóre se již nic nezměnilo. 

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. L. Krenželok (P. Jelínek, Radivojevič), 48. Lakatoš (Bližňák, Svačina). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 5169.

Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Bližňák, Bartovič - J. Stránský, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Rýgl, T. Dvořák - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Mikulík, Tuominen, Mullane - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Filip Pešán (Liberec): "Zápas pro nás nebyl jednoduchý, Karlovy Vary sehrály několik posledních utkání kvalitně. Nechtěli jsme je pustit do brejkových situací. To se nám ne vždy dařilo. Ve druhé polovině první třetiny zaútočily několikrát dva na jednoho, ve třetí třetině měly i samostatný nájezd. V těchto situacích, kdy se lámal zápas, nás podržel Janko Lašák. My jsme byli silní na kotouči, celý zápas jsme byli o něco lepší než hostující tým. Bohužel jsme nedokázali projevit převahu gólově a do posledních chvil jsme se strachovali o výsledek. Soupeř mohl snížit nebo i vyrovnat, to se mu však díky výbornému Lašákovi nepodařilo."
Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "My jsme bojovali, makali jsme, věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Rozhodly to přesilové hry, domácí dali dva góly, my jsme nedali nic. V poslední třetině jsme měli šanci, kdy jsme mohli snížit, něco zkusit a zabojovat o výsledek. Těch příležitostí ke vstřelení gólu jsme ale moc neměli. Museli bychom mít vysokou produktivitu, což se nestalo. Soupeř zaslouženě vyhrál a my mu můžeme jen pogratulovat." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články