Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Liberec v poslední desetiminutovce otočil zápas v Hradci a ukončil sérii

Liberec v poslední desetiminutovce otočil čtvrtý zápas série v Hradci Králové, zvítězil 3:1 a stejně jako Mladá Boleslav postoupil nejrychlejším možným způsobem do semifinále extraligy. Domácí vedli od poloviny první třetiny zásluhou branky Petra Koukala, ale Bílí Tygři kontrovali třemi góly v závěrečné desetiminutovce. V 51. minutě vyrovnal Dávid Gríger, jen o 21 sekund později zařídil postup Petr Jelínek. V závěru pojistil výhru do prázdné branky Michal Bulíř.

Utkání Hradec Králové - Liberec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Domácí tým nastoupil do boje o naději bez kapitána Smoleňáka, který sledoval dění na ledě pouze z tribuny.

Severočeši začali s velkou chutí a dobře patrným odhodláním, které se promítlo i do jejich střelecké převahy v prvním dějství. Na přesné pokusy mezi tyčky vyhráli 12:6.

"Důležitý je samozřejmě každý zápas v sérii, ale tohle byl ten, kdy byl Hradec na pokraji vyřazení a hrál, v uvozovkách, o život. A bylo to vidět od první do poslední minuty. Jsem hrozně rád za to, jak se s tím naši hráči popasovali a dokázali tak těžké utkání zvládnout. Hlavní je sérii vyhrát, ale samozřejmě je v téhle fázi sezony dobrý i každý den volna navíc, takže je příjemný i rychlý konec série," řekl kouč vítězů Patrik Augusta.

Poté co zahrozil Orsava, měl před polovinou první třetiny při svém 400. extraligovém startu v kariéře možnost zblízka zakončit Vlach, Mazance ale nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. čtvrtfinále Hradec Králové - Liberec

Udeřilo naopak na druhé straně. Veselý sice trefil jen pravou tyčku za Kváčovými zády, ale na brankovišti důrazný Koukal utnul neprůstřelnost libereckého gólmana po 178 minutách a 12 sekundách.

Chvilku nato našlápl Zachar a moc nechybělo, aby zvýšil. Liberec pak nevyužil přesilovku a měl štěstí po závaru v 19. minutě, naopak Musil v posledních sekundách nedokázal překonat Kváču.

Ve druhé třetině převzali aktivitu hosté. Birner pálil v přesilovce, Mazanec byl připravený, Najman při zakončení těsně minul. Před polovinou zápasu hráli Východočeši téměř minutu pět na tři, náskok ale nepojistili.

Kelly Klíma už v klasické přesilovce dobře zakončoval, ale neuspěl, Kolmann s Knotem zablokovali Jergla, který by snadno doklepával do prázdné branky. Lev pak bombou po přečíslení tři na dva těsně minul. Před přestávkou opět hrozil Musil.

Na konci 43. minuty zakončoval z ideální pozice mezi kruhy Blain, radost z navýšení náskoku mu ale sebral výborným zákrokem Kváča.

O chvilku později se domácí dostali dvakrát během pár sekund do přečíslení dvou na jednoho, jenže ani jednou si nedokázali připravit pozici pro zakončení. V končící 49. minutě se vyznamenal Kváča proti Jerglovi.

Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe, poté co na kruhu po vhazování zablokovaný Gríger dokázal tečí přesměrovat pokus Rosandiče od modré čáry.

Vzápětí Zachar přišel ve vlastním obranném pásmu o puk v souboji s Vlachem, ten ho přikopl Jelínkovi, který si pohrál s Mazancem.

"Kdyby byl Jarda (Vlach) trochu víc na straně, asi mu nahraju, ale byl za mnou, tak jsem to vzal na sebe. Nejdřív jsme chtěl střílet, ale 'Mazi' byl hodně vyjetý, tak jsem to stáhnul do bekhendu a on už na to nereagoval," popsal rozhodující moment Petr Jelínek.

Domácí dřeli, ale sérii už zdramatizovat nedokázali. Jergl se v poslední minutě při hře bez gólmana protáhl až před Mazance, jenže nedal, a Bulíř na druhé straně postup zpečetil.

"Utkání bylo z naší strany poměrně velice dobře odehrané do nějaké 50. minuty, než jsme dostali nešťastný gól na 1:1. Bohužel za dalších 21 vteřin jsme inkasovali další po hrubé chybě u naší modré čáry, kterou soupeř využil. Měli jsme dát branku na 2:0, pak bychom to už asi uhráli," litoval domácí trenér Vladimír Růžička.

Mezi nejlepší čtyřku postoupili Severočeši počtvrté z posledních pěti dohraných sezon. Pouze jedinkrát se to Liberci nepovedlo - před třemi lety po porážce 3:4 na zápasy právě s Hradcem.

Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Koukal (J. Veselý, Kelly Klíma) - 51. Gríger (Rosandič, Bulíř), 51. P. Jelínek (J. Vlach), 60. Bulíř (J. Vlach, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Konečný stav série: 0:4.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Jank, Pilař - Orsava, Cingel, Perret - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Kevin Klíma - J. Veselý, Koukal, Kelly Klíma. Trenér: V. Růžička st.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články