Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Liberec už je zase na vítězné vlně, Dynamo pomohl zdolat dvougólový Gríger

Trápila je koncovka, což zapříčinilo porážky, ale to už je pryč. Po předchozích dvou prohrách si připsali hokejisté Liberce nyní už druhé vítězství. V Pardubicích zvítězili v dohrávce 14. kola extraligy 4:1 i díky dvěma zásahům Dávida Grígera. Dynamo nenavázalo na výhru 7:6 po prodloužení nad Třincem a v druhém duelu pod koučem Richardem Králem poprvé prohrálo.

Dávid Gríger v šanci proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Zlepšili jsme se v síle našich osobních soubojů, naše hra měla potřebnou jiskru. Uhrávali jsme kotouče a byli jsme aktivnější v prostorách, kde to bolí, v tom tkví naše zlepšení. Již dříve jsme se dostávali do šancí, ale vždy nám chyběl kousek v podobě clonění a podobných relativně malých věcí. Ty ale kolikrát rozhodují zápasy a dnes se nám dařily. Předvedli jsme poctivější hokej, který ale víc bolí," ocenil výkon svého týmu hostující kouč Patrik Augusta.

Liberečtí se sice hned v úvodu utkání bránili pardubické přesilovce, pak ale převzali iniciativu a ujali se vedení. V deváté minutě ještě obrana domácích odolala při velké šanci Najmana, o chvíli později ale hosté udeřili, když Birner tečoval Rosandičovu střelu od modré čáry.

Dynamo mohlo srovnat v další početní výhodě, Kváča si v ní ale poradil s dorážkou Svačiny po odrazu stříleného kotouče od zadního mantinelu. V poslední minutě úvodní části hry liberecký brankář pravým betonem vychytal Camarův blafák do forhendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Liberec

Nástup do druhé části vyšel modrobílým výborně: hned po 63 sekundách hry se po Musilově předání opřel do puku Vlach a prostřelil brankáře Kantora. Severočeši byli nadále mírně aktivnější; Lenc neuspěl po Šmídově pasu, liberecký kapitán měl příležitost z mezikruží, nezužitkoval ji.

Dynamu pomohla snížit rychlá spolupráce cizinců, Camara přihrál rozjetému Claireauxovi a ten z rychlého úniku nadvakrát překonal Kváču. Bílí Tygři přesto šli podruhé do kabiny s dvoubrankovým náskokem, neboť 2,6 sekundy před koncem prostřední dvacetiminutovky využil přesilovku Gríger, jehož střelu mezi Kantora a posléze posunutou levou tyč posvětil videorozhodčí.

Domácí se snažili zápas vyrovnat, ve 48. minutě Svačina vybídl po rychlé akci ke skórování Tybora, puk mu ale při zakončení přeskočil hůl, slovenský útočník pak v dalším střídání nevyužil zajímavou příležitost z mezikruží. Východočeši sice soupeře v závěrečné třetině přestříleli 9:4, všechny akce Dynama však zastavila pozorná obrana hostí v čele s výtečným Kváčou. Liberecké vítězství naopak pojistil v závěru svou druhou trefou v utkání Gríger.

"Z naší strany to nebylo tak povedené utkání jako v neděli s Třincem. U některých hráčů mi chybělo více sebevědomí, zbavovali jsme se kotoučů, nechtěli jsme hrát na puku a netlačili jsme se tak do zakončení. Inkasovali jsme laciné góly, ten rozhodující přišel dvě sekundy před koncem druhé třetiny po vhazování, tuto situaci jsme si měli pohlídat," mrzelo kouče poražených Richarda Krále.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Claireaux (Camara) - 12. Birner (Rosandič, Lenc), 23. J. Vlach (A. Musil, Derner), 40. Gríger (T. Rachůnek, Rosandič), 57. Gríger (Filippi). Rozhodčí: Mrkva, R. Šír - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Bez diváků.

Sestavy:

Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, J. Zdráhal - Tybor, Poulíček, Svačina - Claireaux, Mandát, Camara - Blümel, O. Rohlík, Kusý - T. Zeman, Anděl, Paulovič. Trenér: R. Král.

Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Štibingr, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - A. Musil, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články