Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec ukončil sérii porážek, na Slavii rozhodl v nájezdech

Praha – Po čtyřech porážkách za sebou se hokejisté Liberce znovu dočkali výhry. Odnesla to Slavia, kterou Bílí Tygři zdolali 2:1 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl Branko Radivojevič a Severočeši se díky tomu posunuli na jedenáctou příčku. Slavia je i nadále poslední, snížila ale ztrátu na třináctou Mladou Boleslav na osm bodů.

Utkání Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Slavia začala utkání aktivně, tlačila se do útočného pásma a brankář Lašák měl více práce než jeho protějšek Furch. Výsledkem toho byla i první branka Pražanů. Ve 4. minutě nahodil Stránský puk od modré čáry, Lašák přes clonící hráče nic neviděl a Slavia vedla. 

Až poté se začali ofenzivě věnovat i hosté, kterým se povedlo poměrně rychle srovnat krok. Mezi obránce si najel Jelínek a jistě prostřelil Furcha, se kterým ještě v minulé sezoně sdílel kabinu. Slavia byla střelecky aktivnější, blíže k brance však měli hosté. Balaštík ani Bulík ale Furcha nepřekonali. 

Ve druhé dvacetiminutovce byla střelecká převaha Pražanů ještě markantnější, druhý gól se jim přesto přidat nepodařilo. Nejblíže k tomu měl ve 27. minutě Bednář, který dokázal udělat kličku i Lašákovi, trefil ale jen tyč. Branková konstrukce pomohla hostům i ve 40. minutě, kdy na tyči skončila Königova střela v přesilové hře. 

Bílí Tygři začali přece jen více útočit, bylo jasné, že druhý gól přiblíží jeden z týmů k důležité výhře. Ve 47. minutě to nebezpečně zkoušel od modré čáry obránce Derner, Furch byl ale připravený. Rozhodnout mohl Bednář, stejně jako Balaštík na druhé straně však nemířil přesně. 

V závěru měli více ze hry hosté. Po přečíslení dva na jednoho nebezpečně střílel Radivojevič, pozornost Furcha vyzkoušel i Vampola. Nikdo z nich se neprosadil a muselo se prodlužovat. Liberci k rozhodnutí nepomohla ani přesilová hra, jejíž část odehrál v nastaveném čase. V 64. minutě mohli udeřit domácí, tečovaná střela ale zřejmě skončila na horní tyčce. V nájezdech se pak prosadil jen Radivojevič. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Bílí Tygři Liberec

HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. náj. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Stránský (Divíšek, Sklenář) - 6. P. Jelínek (Bartek, Voráček), rozhodující nájezd Radivojevič. Rozhodčí: Hradil, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: Diváci: 3817.

Slavia: Furch - J. Novák, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, Knot, Holub - Vlasák, Bednář, M. Hořava ml. - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Vitásek, Voráček, Kajínek, Derner - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Urban, J. Vlach. Trenéři: Čada a Černý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články