Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Liberec udržel v Karlových Varech těsný náskok a uštědřil Západočechům první porážku

Třetí domácí zápas ve třetí výhru neproměnili. Karlovarští hráči ve 3. kole extraligy podlehli Liberci 2:3 a zaznamenali první porážku v sezoně. Triumf hostů zajistili Rychlovský, Vitásek a premiérovým gólem v severočeském dresu Klepiš. Za Energii se poprvé mezi dospělými trefil sedmnáctiletý Jiří Kulich.

Radost libereckých hráčů v utkání proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Skóre otevřel ve 3. minutě hostující Rychlovský, který nikým neatakován projel až před Habala a střelou po ledě poslal hosty do vedení. Liberec mohl vedení navýšit o chvíli později při své první přesilovce, ale domácí gólman několik nebezpečných pokusů Bílých Tygrů zlikvidoval.

Západočeši se dostali k aktivnější hře rovněž při početní výhodě, ale vyrovnat se jim podařilo po přesné střele z předbrankového prostoru až ve 14. minutě. Sedmnáctiletý útočník Kulich oslavil svou první extraligovou branku v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Liberec

Útočný a atraktivní hokej pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 25. minutě si Vitásek našel zblokovanou střelu Faška-Rudáše a pohotovou dorážkou vrátil vedení na stranu Libereckých. Vyrovnat mohl Kohout, ale jeho bekhendovou střelu ze samostatného nájezdu zlikvidoval Pavelka.

Ve 33. minutě na druhé straně po střele Šmída zazvonila tyč karlovarské branky. Stoprocentní příležitost na vyrovnání měl také kapitán Vondráček, ale zcela sám nedokázal přehodit levý beton strážce liberecké branky. Ve 38. minutě ujel v oslabení Klepiš a nekompromisní střelou prostřelil Habala.

Energie se v závěrečném dějství snažila dostat na kontakt, ale výborný Pavelka vychytal bekhend Fleka a opakované dorážky Beránka. V 54. minutě v přesilové hře sice snížil exliberecký obránce Hanousek, ale hosté uhájili těsný náskok i v 81 vteřin trvající power-play Karlových Varů.

3. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Kulich (Průžek), 54. T. Hanousek (T. Rachůnek) - 3. Rychlovský (J. Šír, Melancon), 25. Vitásek (Faško-Rudáš), 38. Klepiš. Rozhodčí: Kika, Ondráček – Hynek, Gerát. Vyloučení: 5:6, navíc Koblasa (Karlovy Vary) do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2106.

Karlovy Vary: Habal - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Weinhold - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Liberec: J. Pavelka - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, M.Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Záborský - Faško-Rudaš, Klepiš, A. Najman - J.Šír, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články