Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liberec táhl Ordoš – dal tři góly a Kometa opět dostala "bůra"

Liberec přijel k dohrávce 17. extraligového kola do Brna po dvou porážkách s Olomoucí a Třincem, ale i Kometa si chtěla spravit náladu poté, co schytala v Litvínově pět gólů. Jenže hosté ze severu Čech jim nápravu nedopřáli a přidali další nakládačku. Tu řídil Jan Ordoš, jenž se trefil do brněnské branky hned třikrát.

Domink Furch v brance Brna inkasuje v zápase s Libercem třetí gól
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Koromě Ordoše se hodně zasloužil o výhru také brankář Jakub Neužil, jenž při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté.

Utkání se mělo původně hrát v úterý 1. listopadu, ale kvůli technické poruše na chlazení v brněnské hale byl duel odložen na dnešek.

Už v páté minutě skončil zápas pro libereckého útočníka Vlacha, který za faul na Zaťoviče do oblasti hlavy a krku dostal trest ve hře a musel do kabin. Kometa během pěti minut početní převahy nepotvrdila, že přesilovky bývají její silnou stránkou.

Naopak, krátce po srovnání početního stavu se ke střele téměř od modré čáry dostal Melancon a puk z jeho hole doplachtil do Furchovy branky.

Kometa se do většího náporu dostala až po první přestávce, jenže narážela na výborně chytajícího Neužila. Liberec vytěžil v této fázi z minima maximum. Ve 25. minutě po rychlém brejku prostřelil brněnského gólmana Ordoš a o čtyři minuty později navýšil vedení Tygrů na rozdíl tří gólů Šír. Furcha následně vystřídal v brance podobně jako v minulém kole v Litvínově Čiliak.

Ani on ale dlouho nevydržel s čistým kontem. Za sekání Hrbase nařídili sudí trestné střílení, které bezpečně proměnil Ordoš.

Severočeši si herní pohodu udrželi i v závěrečném dějství, Ordoš korunoval svůj skvělý výkon třetí trefou, mdlá Kometa se nezmohla ani na čestný úspěch.

Liberec tak Brnu oplatil porážku 2:3 po prodloužení z první části soutěže a navázal na jarní předkolo play-off, kdy Kometu vyřadil 3:2 na zápasy.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Melancon (Balinskis, Bulíř), 25. Ordoš (Filippi, Birner), 29. Šír (Derner, P. Jelínek), 35. Ordoš z trest. střílení, 50. Ordoš (Birner). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1, navíc Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6378.

Brno: Furch (29. Čiliak) - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Vincour, T. Sallinen, Kratochvíl - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek. Trenér: Pešout.

Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Bulíř, A. Najman - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, Šír, J. Vlach - Rychlovský, P. Jelínek, Dlouhý. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články