Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec si připsal pátou výhru v řadě, Kometu přetlačil po nejdelších nájezdech sezony

Brno - Kvalitní utkání se spoustou dramatických momentů - bitkou, neuznaným gólem a nejdelšími nájezdy v sezoně - ovládl Liberec, který tak má na čele tabulky už devítibodový náskok. Páté vítězství v řadě si Bílí Tygři vybojovali na ledě Komety, když zvítězili až po deváté sérii samostatných nájezdů 2:1. Do vedení se dostali domácí po trefě Vondráčka ve druhé třetině, tři minuty poté ale srovnal Radivojevič, jenž se trefil i na začátku třetí části, branka ale nebyla uznána kvůli přihrávce rukou. Rozhodl tak až v deváté sérii nájezdů Michal Birner.

Potyčka v utkání Kometa Brno - Liberec
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Do branky Komety se po doléčení zranění kolena a dvoutýdenní přestávce vrátil Čiliak, liberecký kouč Pešán naopak vsadil na gólmana Schwarze, který v předcházejících dvou kolech odpočíval. Schwarz se ale po sedmi minutách zranil a nahradil jej Lašák.

Bílí Tygři zvolili nátlakový hokej podložený napadáním soupeře v jeho obranném pásmu. Brňané měli v úvodu utkání s touto nepříjemnou taktikou problémy při zakládání akcí. Liberec se dostával častěji ke střelbě, většinou ale jeho útočníci jen trefovali brankáře Čiliaka.

Do rychlých obrátek se dostala hra ve druhé třetině. Ve 25. minutě ujel po pravém křídle Vondráček a propálil Lašáka. O tři minuty později Liberec vyrovnal, když se kotouč po skrumáži dostal před Radivojeviče, jenž jej posunul do sítě. Tygři přidali k bojovnosti i nekompromisnost v osobních soubojích, které důsledně dohrávali do těla.

Hra se oboustranně přiostřila a vyvrcholila pěstní potyčkou mezi útočníkem Dočekalem a útočníkem Vlachem. Oba si ke čtyřminutovému vyloučení ještě odseděli osobní desetiminutový trest. Ve 36. minutě ujel domácím zadákům Valský. Snažil se jej ještě zastavit Hanzlík, po jehož zákroku nařídili rozhodčí trestné střílení, ale Čiliak pokus Valského o blafák chytil.

V úvodu třetí třetiny vstřelil Liberec při přesilovce branku, které ale předcházela přihrávka rukou. Po kontrole videa sudí trefu neuznali. Podobně na tom byla v 57. minutě Kometa, když gól Němce neplatil kvůli hře vysokou holí. Ve vyrovnaném duelu hráli prim oba brankáři. V prodloužení si vedl aktivněji Liberec, rozhodnutí padlo ale až v dramatických a neobvykle dlouhých samostatných nájezdech.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Vondráček (Dočekal, Raška) - 28. Radivojevič (Bakoš, Plutnar), rozhodující sam. nájezd Birner. Rozhodčí: Polák, Šindler - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:4, navíc Dočekal - J. Vlach oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7387.

Brno: Čiliak (od 6. série nájezdů Falter) - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Kováčik, Malec - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - V. Němec, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - T. Svoboda, Dočekal, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný. 

Liberec: Schwarz (7. Lašák) - Ševc, Šimek, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk - Valský, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, Lakatoš, J. Vlach - Ordoš, Jonák, Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Kamil Pokorný (Brno): "Bylo to vynikající utkání ve výborné divácké kulise. Zápas byl plný soubojů, oba týmy se tlačily do branky, bod je spravedlivý, na ten druhý jsme bohužel nedosáhli. Nájezdy byly pro diváky hodně atraktivní. Při výměně brankářů při nájezdech Falter zastavil Bakošovu exhibici, ale nám se nepodařilo mečbol proměnit."
Filip Pešán (Liberec): Odehráli jsme s Kometou naprosto vyrovnané utkání, padesát na padesát. Zápas byl hodně emotivní a plný těžkých soubojů a tlaku do branky. Remízový výsledek utkání sluší. Závěrečná loterie v nájezdech jen okořenila kvalitní zápas. Diváci se bavili. A my také. Jsem rád, že máme bod navíc. Závěr nájezdů už byl jen soubojem dvou hráčů s brankářem soupeře, což jsme viděli i na mistrovství světa. Už jsem neměl odvahu do toho zasáhnout. My jsme obrazně řečeno vstali z mrtvých, kdyby Bakoš nedal první gól, tak jsme bod nezískali. Bakoš není specialista na nájezdy, ale pár peněz jsem s ním v této soutěži prohrál." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články