Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberec si poradil se Spartou a doma vyhrál už poosmé v řadě

Liberec porazil Spartu 4:1 a oplatil jí tak porážku z prvního vzájemného duelu v sezoně. Právě Pražané jsou posledním týmem, který dokázal pod Ještědem vyhrát. Od té doby si Bílí Tygři zapsali osm domácích výher v řadě, naopak Sparta po dvou venkovních výhrách prohrála. Gólem a asistencí se na libereckém vítězství podílel nejproduktivnější muž soutěže Marek Kvapil, který tak bodoval již ve dvaadvacátém utkání v řadě.

Utkání Liberec - Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Ta série je samozřejmě krásná. Dříve jsem na to nemyslel, ale tím, jak se o tom stále mluví, už to v hlavě trochu mám," připustil Kvapil.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. Do první příležitosti se dostal hostující Dvořák, Will si s jeho střelou poradil. Na druhé straně to šikovně zkoušel Valský, na Machovského si ale nepřišel.

První přesilovku zápasu si zahráli Tygři, sehráli ji však špatně a branku soupeře prakticky neohrozili.

Ve 12. minutě však Filippi našel před brankou zcela volného Kvapila, který bekhendovým blafákem poslal domácí do vedení.

"Dostal jsem přihrávku mezi kruhy a všiml jsem si, že hostující obránce mi kleknul do střely. Rozhodl jsem se tedy, že udělám kličku. To se mi sice povedlo, trochu mi při tom ale ujel kotouč. Se štěstím se mi pak povedlo dostat puk až do brány," řekl Kvapil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Sparta

Odpovědět mohl Sill, v samostatném úniku však těsně minul branku. Stejný hráč měl dobrou příležitost také v úvodu druhé části, ani tentokrát však Willa nepřekonal.

Sparta pokračovala i nadále ve své aktivitě, s šancemi Kudrny a Jarůška si ale poradil pozorný Will. Na opačné straně zahrozil Jelínek, také Machovský byl na místě.

Poté měli Severočeši možnost přesilové hry, do brejku se ale dostal Vrána. Will však jeho střelu ukryl v lapačce.

Místo vyrovnání se tak podruhé prosadili domácí. Kvapil krásně narýsoval gólovou přihrávku pro Birnera, jenž se nemýlil.

"Bylo hodně důležité, že se nám podařilo odskočit na dvě branky. Druhý gól nám dodal klid, poté jsme utkání měli pod kontrolou. Přihrávku od Marka jsem čekal, nebylo to však nic secvičeného. Spíše to vyplynulo ze hry," řekl Michal Birner.

Liberecké vedení mohl navýšit na začátku třetí třetiny Redenbach, Machovský ale sklapnul své betony včas. Hned z protiútoku zahrozil Pech, Will si ale s jeho střelou poradil.

Do tříbrankového trháku tak šli domácí v početní výhodě, po přihrávce Šmída přesně mířil Redenbach. V 53. minutě však vrátil Spartu do hry důrazný Buchtele.

Hned po vhazování měl další velkou šanci Pech, Will ale s vypětím všech sil svou branku uhájil. Spartu gól nabudil a Will měl i nadále plné ruce práce.

Tři minuty před koncem to hosté zkusili se šesti hráči v poli, místo snížení ale opět inkasovali. Libereckou výhru pojistil Vlach.

"Chyběla nám síla a energie. Trápí nás velká marodka, na to se však nechci vymlouvat. Liberec šlape a my si nemůžeme dovolit jim darovat tolik přesilovek. Šance, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali proměnit. Ve třetí třetině jsme snížili, ale to už bylo asi pozdě," posteskl si Petr Vrána.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. M. Kvapil (Filippi, Lenc), 35. Birner (M. Kvapil), 50. Redenbach (Šmíd), 60. J. Vlach - 53. Buchtele (P. Vrána, Blain). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 7111.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Sparta: Machovský - Delisle, Piskáček, Blain, T. Pavelka, de la Rose, Tomáš Dvořák, T. Voráček - Forman, Sill, Jarůšek - Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Dvořáček, Pech, Kumstát - Beran, Pšenička, Luňák. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Filip Pešán (Liberec): "Byl to vyrovnaný zápas s velmi těžkým soupeřem. Sparta do utkání výrazně vstoupila, chtěla být agresivní a hrát na kotouči. My jsme s tím měli ze začátku trochu problémy, ale i za vyrovnaného stavu jsme zápas začali stejným úsilím a nasazením překlápět na naši stranu. Pomohli jsme si dvěma góly z přesilovek a zápas vyhráli."

Uwe Krupp (Sparta): "Myslím, že jsme pracovali opravdu tvrdě a podali dobrý výkon. Hráli jsme dobře v předbrankovém prostoru a vytvořili si řadu dobrých šancí. Bohužel jsme je ale nedokázali proměnit. Ačkoliv jsme dle mého názoru odehráli oslabení velmi dobře, Liberec si dokázal najít cestu a dvě přesilovky využil. Ve třetí třetině jsme měli šance a povedlo se nám snížit. Na to, abychom tu zvítězili, jsme však potřebovali stoprocentní výkon po celý zápas. Všichni vědí, že se potýkáme s rozsáhlou marodkou, a proto bych chtěl poděkovat zapůjčeným hráčům a také klubům, které nám to umožnily."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články