Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Liberec si odváží z Mladé Boleslavi postupový mečbol, čtvrtý duel rozhodly slepené góly v závěru

Bílí Tygři vedou ve čtvrtfinálové sérii play-off proti Mladé Boleslavi už 3:1 na zápasy. Ve čtvrtém utkání zvítězil Liberec po obratu 3:2 díky dvěma gólům v závěru, které obstarali v 52. minutě Havlín s Vlachem v rozmezí 45 sekund. Severočeši tak mohou na domácím ledě stvrdit postup mezi nejlepší čtyřku. Přímý přenos pátého utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz ve středu od 16:40.

Liberecký brankář Roman Will čelí nájezdu mladoboleslavského Pavla Kousala
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je to strašně důležitý bod v sérii. Je důležité, že po neděli jsme se zvedli, hodili jsme předešlé nevydařené utkání za hlavu a drželi se našeho plánu až do konce," řekl Havlín.

Hosté po nedělním nezdaru přidali na důrazu, v první třetině je ale přibrzdila hned tři vyloučení. Středočeši potrestali až Ševcův faul, ve 12. minutě otevřel skóre Procházka.

Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě měli Tygři více ze hry, zároveň ale v jejich obraně vznikala okénka a Mladá Boleslav hrozila z rychlých protiútoků. Po několika nevyužitých šancích na obou stranách se prosadil v 19. minutě Kvapil, který vyrovnal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále play-off Mladá Boleslav – Liberec

"Škoda, že jsem nedal na 2:0. Šance jsme měli, jednu velkou i já. Kdyby se to podařilo, vývoj zápasu by to ovlivnilo," litoval domácí Martin Procházka.

Ve druhé části byli hosté střelecky aktivnější, brankář Krošelj ale všechny pokusy bez větších problémů ustál. Ani jeden z týmů si navíc nedokázal vytvořit gólové šance. Nejvíce vzruchu ve vyprodané aréně přinesl ve 37. minutě ukázkový bodyček Kurky na libereckého Hudáčka.

Hned po několika sekundách třetí dvacetiminutovky mohl posunout hosty do vedení Jelínek, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil Krošeljovu branku. Skóre se změnilo až v 52. minutě, kdy se ujala Havlínova tečovaná střela.

"Je úplně jedno, kdo dá gól. Důležité je, že jsme je dali. Já ani nevím, jak to tam spadlo. Vystřelil jsem na branku a někudy to proletělo. Je pravda, že jich moc nedávám, takže to potěší," uvedl Havlín, na jehož trefu navázal o 45 sekund později Vlach a Liberec se přiblížil třetí výhře v sérii.

"Určitě nás to nalomilo. Chtěli jsme hrát ve třetí třetině trpělivě a dát gól, ale dali ho oni. Hned poté přidali další. Snažili jsme se to ještě otočit, už se to nepodařilo," litoval domácí útočník Pavol Skalický.

Domácí se rozhodli už čtyři minuty před koncem odvolat brankáře a v 59. minutě Šťastný snížil. Vyrovnat se ale domácím i přes pokračující mohutný tlak už nepodařilo.

"Poslední dvě minuty jsem se na střídačce potil a závěrečných třicet vteřin dvakrát víc," přiznal trenér hostů Filip Pešán. "Snažili jsme se ještě se zápasem v power-play něco udělat. Dali jsme gól a bylo dost času. Puk skákal na brankovišti, ale chybělo nám trochu štěstí," litoval Skalický.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 4. zápas:

Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. M. Procházka (Klepiš, Kotvan), 59. D. Šťastný (Kurka, Vondrka) - 19. M. Kvapil (Filippi, Šmíd), 52. Havlín (Birner, Ševc), 52. J. Vlach (L. Krenželok). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc R. Zohorna (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

Mladá Boleslav: Krošelj - Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Pláněk, Hrdinka, J. Drtina - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, R. Zohorna, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): "Byl to skvělý zápas, jsem nadšený z obou mužstev. Výborný hokej, který se mi líbil. Sport je takový, zápas jsme prohráli, ale jinak to byl vynikající zápas."

Filip Pešán (Liberec): "Byl to naprosto vyrovnaný zápas, padesát na padesát celou dobu. My jsme z tlaku v útočném pásmu dali jeden a poté i rozhodující druhý gól. Soupeř je nedal, což byl důvod, proč jsme vyhráli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články