Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liberec si doma otevřel střelnici, Zlínu nasázel "sedmičku"

Druhé vítězství v řadě si na své konto připsali hokejisté Liberce. Ve 42. kole extraligy deklasovali Zlín 7:0 a přiblížili se pozicím pro předkolo play-off. Aktuálně jsou dvanáctí, soupeř setrval na sedmém místě. Tři kanadské body zaznamenalo duo Dominik Lakatoš (2+1) a Lukáš Jašek (1+2). Brankář Roman Will udržel potřetí v sezoně čisté konto. 

Dominik Lakatoš slaví jeden z gólů proti Zlínu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V první třetině měl Liberec více ze hry, častěji držel kotouč, ale větší šance měl Zlín. V polovině úvodního dějství zastavil Will střelu Fořta, která směřovala do napůl odkryté branky. Domácí kontrovali šancí Kvapila, jenž se proti Kašíkovi neprosadil na brankovišti v souboji tváří v tvář. V přesilovce domácích pak měli paradoxně obrovskou šanci hosté. Přečíslení dvou na jednoho zakončil z první Šťastný, ale Will předvedl fantastický zákrok.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Bílí tygři a ve 25. minutě začal kanonádu Ordoš, který pohotově dorazil Bližňákovu střelu. V polovině utkání navíc využil svou rychlost Jašek, dostal se za obranu soupeře a mazácky si vychutnal Kašíka bekhendovým zakončením mezi betony.

Domácí neustávali v tlaku. Ve 34. minutě tvrdě pálil Jánošík, Kašík zareagoval, ale vyražený puk doklepl do sítě Lakatoš. O minutu později vstřelil po Kvapilově přihrávce stý gól Severočechů v letošním ročníku Bližňák a ve 37. minutě se prosadil také obránce Šmíd, čímž vyhnal Kašíka z branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Zlín

Po 45 vteřinách třetí třetiny se Liberec znovu radoval. Na brankovišti si vychutnal střídajícího Štůralu zkušený Bakoš a překonal jej kličkou mezi betony. Will poté ve spolupráci s Jánošíkem zlikvidoval velkou šanci Robertse Bukartse.

Ve 48. minutě vybojovali Bílí Tygři puk v útočné třetině a po Jaškově přihrávce dovršil skóre na 7:0 Lakatoš. V závěrečných minutách se pak Liberečtí víceméně soustředili na obranu a čisté konto pro Willa.

42. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Aukro Berani Zlín 7:0 (0:0, 5:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Ordoš (M. Kvapil, Bližňák), 31. Jašek (Lakatoš), 34. Lakatoš (Jánošík), 35. Bližňák (M. Kvapil, Ševc), 37. Šmíd (Vantuch, J. Vlach), 41. Bakoš (L. Krenželok), 48. Lakatoš (Jašek, Šmíd). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5638.

Liberec: Will - Pyrochta, Ševc, Jánošík, Derner, Maier, Šmíd - Bakoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Bližňák, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, Jašek - D. Špaček, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Zlín: Kašík (37. Štůrala) - Ferenc, Freibergs, Nosek, Padrnos, Řezníček, Valenta - D. Šťastný, Fořt, Roberts Bukarts - Okál, Honejsek, O. Veselý - Kubiš, P. Sedláček, Klhůfek - Fryšara, Popelka, Illo. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Filip Pešán (Liberec): "Začátek zápasu byl velmi složitý. Soupeř hrál dobře, organizovaně, celou první třetinu jsme se nedokázali prosadit. Roman Will tam zachránil dvě tři tutové šance soupeře. Ta třetina mohla dopadnout úplně jinak. Důrazem a trpělivostí v naší hře jsme se potom dostali do tlaku v útočném pásmu, i do tlaku do brankoviště, což si myslím, že rozhodlo i v kombinaci s bezchybným Romanem Willem celý zápas. Jsem rád, že jsme ho zvládli."

Robert Svoboda (Zlín): "Musíme se omluvit našim fanouškům, kteří nás v hojném počtu přijeli podpořit. Je to nicméně trochu rozporuplné. Neomlouváme se za předvedenou hru, ale za výsledek, který je pro nás nejhorší v sezoně. Hráčům jsme říkali, co nás čeká. Byli jsme na to připravení, vytvořili jsme si dostatek příležitostí, abychom vstřelili branku. Domácí ve druhé třetině předvedli důraz a získali si dostatečný náskok, který se zbytečně navýšil ve třetí třetině. My už jsme si potom dali úkol, že nechceme více inkasovat, aby nás to nepoznamenalo do dalšího zápasu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články